Workshopen är en av många aktiviteter som genomförs inom SI initiativet Food for Tomorrow med mataktörer på västra Balkan och Sverige. Engagerade deltagare delade med sig av erfarenheter och tips som generar nya samarbeten.

Aline Santa Izabel från Synbiotic Kitchen/YOGUT modererade panelsamtalet med beteendestrategen Samuel Salzer, entreprenörerna Jackie Cawthra/Nordic Wellth och Eslam Salah/ Lupinta.

Förslag på vad vi kan göra för att få fler att äta mer grönsaker:

  • Lära mer om vegetarisk mat är A och O för såväl vuxna som barn.
  • Påverka människors matvanor genom nudging och beteendeförändringar.
  • Skapa nya matkulturer genom att bjuda in till speciella dagar om frukt och grönt, uppmärksamma grönsakers betydelse och konsumtion som exempelvis en köttfri veckodag, vegetarisk fredag eller en vegansk onsdag.
  • Göra det roligare att äta grönsaker: bjud in till en utmaning att äta mer vegetariskt genom spelutveckling och socialt umgänge.
  • Främja stadsodling, hjälp personer att återkoppla till naturen, inspirera barn att intressera sig för grönsaker, odla grönt på skolgården, samarbeta med andra: ät det du odlar själv.