Alumnnätverk anpassar sig till nya förutsättningar

Det är utmanande tider för oss alla. De flesta av SI:s-alumnaktiviteter som planeras till våren 2020 har skjutits upp. Medan klädbyten, ploggings och SDG-evenemang sätts på paus har SI internationella alumnätverk varit mycket kreativa när det gäller att hitta alternativa lösningar, inte minst för att hjälpa de mest utsatta.

Förutom att hålla styrelsemöten och fika online, har nätverken i Brasilien, Pakistan och Ukraina organiserat webbinarier för sina medlemmar om hur de kan hålla sig mentalt och fysiskt friska under den rådande krisen. Nätverket i Argentina har valt att fokusera på social media och har skapat fina ’alumni spotlight stories’ från Sverige.

Alumn-nätverken i Pakistan gör vad de kan för att hjälpa till. De har bland annat skapat digitala kampanjer på olika språk där de informerar om förebyggande åtgärder. YCF-alumnen och ordföranden i Pakistans södra nätverk, Sonal Dhanani, har lanserat kampanjen ’Thank you, warriors!’ ett initiativ som levererar mat till sjukvårdspersonal och andra som kämpar i frontlinjen mot Corona.

Ett liknande initiativ har även startats av YCF-alumnen Kumar Manish från Indien. Han är en av medlemmarna bakom “Ahmedabad Fights Corona” som samlar in pengar för att hjälpa de som drabbats hårdast av den utlysta karantänen i Indien.