Årets digitala diplomeringsceremoni

I helgen genomfördes årets diplomeringsceremoni som i på grund av covid-19 var en digital upplevelse. Stort och varmt grattis till alla SI-stipendiater!
Group photo of SI scholarship holders

Ceremonin sker årligen och har de senaste åren utspelat sig i Blå hallen. Det är ett utmärkt tillfälle att samla och fira de talangfulla individerna som fått stipendium för att studera i Sverige innan de beger sig ut i världen igen för att bli framtidens ledare.

Årets version var annorlunda i det att ceremonin hölls digitalt, men likt tidigare år var det ett högtidligt evenemang där programmet bland annat innehöll flera starka tal som bidrog med både glädje och allvar.

Statssekreterare Per Olsson Fridh talade om stipendiater som förändringsagenter vilket bekräftades av stipendiaten Nontokozo Tshabalala och alumn Judith Oginga-Martins som uppmanade de blivande alumnerna att ” positionera dig där du kan visa världen din fulla potential”. Att våra stipendiater brinner av engagemang och förändringsvilja var tydligt.

Flera musikinslag förhöjde stämningen ytterligare och i slutet utbröt kollektiv partystämning med dans framför datorskärmarna. Över 250 stipendiater deltog i årets diplomering trots de något annorlunda förutsättningarna.