Diplomater från ambassader världen över samlas i Stockholm

Den här veckan - 19-22 november – pågår årets upplaga av Handels och Sverigefrämjardagarna, som SI arrangerar med UD och Kulturdepartementet.

Under dessa dagar samlas för sjätte året i rad drygt 150 personer från ett 90-tal svenska ambassader runt om i världen för en veckas fortbildning som kretsar kring aktuella frågor och möjlighet att få dela erfarenheter.

De som deltar är utsända svenska diplomater och främjare (personer som arbetar med att marknadsföra svensk export och kultur) från våra ambassader och konsulat, samt svenska kulturråd stationerade i utlandet.

Måndag och tisdag har fokus på handelspolitik och EU samt handelsfrämjande. På programmet återfinns bland annat Brexit, global handelspolitik, export och investeringsfrämjande samt hållbart företagande. Onsdagen och torsdagen har fokus på Sverigefrämjande, kulturfrämjande och offentlig diplomati med programpunkter som digitalisering och AI, nordiskt främjandesamarbete, kulturdiplomati och kommunikation av utvecklingssamarbete.

Under Handels och Sverigefrämjardagarna ges också möjlighet för deltagarna att träffa SI-medarbetare och få närmare information om de många ”toolkits” som vi erbjuder ambassader som vill arrangera aktiviteter på olika teman relaterade till Sverige. Läs mer om dessa på www.sharingsweden.se.