Equal Spaces – Istanbul

Koncentrerad tystnad i mer än sju timmar. Emelie Röndahls Google Weaving Stop-time-verkstad lockade mer än 20 vävare från Turkiet, Sverige, Tyskland, Spanien och Australien.

Som en del av öppnandet av den 4:e designbiennalen i Istanbul höll den svenska konstnären Emelie Röndahl en workshop den 21 september i anslutning till utställningen Google Weaving Stop-time på SALT Galata i Istanbul. Workshopen var öppen för både professionella vävare och nybörjare som en del av Emelie Röndahls webbvävskola, som bygger på delning och utbyte av kunskaper och färdigheter.

Google Weaving Stop-time är ett kollektivt vävningsprojekt skapat av Emelie Röndahl för biennalen kurerad av Jan Boelen under temat ”En skola för skolor”.  Workshopen samlade över 20 från hela världen.

Alla gobelänger i utställningen bygger på bilder från en google-sökning efter ”textilarbete Turkiet”. Varje deltagare valde en bild och förvandlade den till tidskrävande handvävda textilier. Den ghiordesknut som används vid varje vävning har använts i traditionella textilier i både Sverige och Turkiet.

Google Weaving Stop-tid kommer att visas på SALT Galata fram till den 4 november.

Emelie Röndahl under workshopen i Istanbul. Photo: GPOD Production
GPOD Production

Läs mer om Equal Spacec

Läs mer om Emelie Röndahl

Läs mer om designbiennalen i Istanbul