Med Creative Nation-utställningen vill Svenska institutet och svenska ambassaden i Washington visa upp samtida innovatörer och banbrytande företag inom många olika branscher. I utställningen lyfts popartister bakom det ”svenska musikundret” fram och innovatörer inom produktion, distribution och teknik.

Sverige rankas ofta som ett av de mest kreativa och innovativa länderna i världen och landets bidrag inom musik, design och teknik är internationellt erkända. Tittar man på startup-företag, så är Stockholm världstvåa efter Silicon Valley när det gäller att producera ”unicorns”, företag värda över en miljard dollar. Startups och musik har en sak gemensamt: kreativitet. Creative Nation-utställningen ger en överblick över framgångsrika svenskar och visar på vilket sätt svensk innovation är en del av vår gemensamma framtid.

Affärsförbindelser Sverige–USA

En interaktiv del av utställningen utforskar också de starka affärsförbindelserna mellan Sverige och USA. Den visar hur många jobb som svenska företag har skapat i USA och USA:s export till Sverige. Svenska företag är direkt och indirekt ansvariga för att ha skapat nästan en miljon jobb i USA.

Producenter
Sveriges ambassad i Washington DC
Svenska institutet

Partner
Tekniska museet
Swedish Music Hall of Fame
Scenkonstmuseet
STHLM Music City

Ljuddesign
Håkan Lidbo, Audio Industries

Grafisk design
Spektra

Redaktör
Lagerberg Media

 

Projektledare

Oskar Röhlander
oskar.rohlander@si.se