Besöket äger rum i Borås och i Stockholm. I programmet ingår Högskolan i Borås, Modeinkubatorn Smart Textiles samt Textilmuseet, i Stockholm får besökarna ta del av presentationer från Mistra future fashion, Re:newcell samt delta i workshopar om slow fashion vs. fast fashion och hur hållbart mode blir lönsamt.

Syftet med besöket är att etablera kontakter inom branschen och stimulera till nya forskningssamarbeten och kreativa utbyten med Sverige.

Kontakt:
Ziba Zareie, projektledare Svenska institutet

Related news Related news

Läs mer om “Framtidens energi och transporter lockar experter till Sverige”
Besöksprogram, Entreprenörskap, Innovation

Framtidens energi och transporter lockar experter till Sverige

15 beslutsfattare och experter från Brasilien, Indien, Indonesien, Sydafrika, Mexiko och Kina är i Sverige för SI:s expertbesöksprogram. Fokus för besöket är framtidens energiförsörjning och mobilitet – två teman som…

Läs mer om “Kvinnor inom tech – besöksprogram”
Besöksprogram, Entreprenörskap, Innovation

Kvinnor inom tech – besöksprogram

Fem kvinnor från Kina och Indonesien har varit på besök i Stockholm för att under tre dagar träffa organisationer som jobbar med att få fler kvinnor in i techbranschen.

Läs mer om “Sverige får besök av Qatars framtida ledare”
Besöksprogram, Entreprenörskap, Ledarskapsprogram, Utvecklingsprogram

Sverige får besök av Qatars framtida ledare

SI har besökt Qatar och haft ett intensivt program som har resulterat i många nya insikter. Besöket gav även en tydligare bild av Qatars vision för sina framtida ledare och…