Genom Sweden@Colombia sammanförs tongivande personer inom kreativa och kulturella näringar i Sverige, Colombia och Mexiko.

Sweden@Colombia är den femte Sweden@-satsningen som SI genomför. Tidigare år har samarbetsprojekt genomförts i bland annat Rwanda och Kenya.

Genom Sweden@ skapas mer ömsesidiga och jämbördiga relationer inom kreativa och kulturella näringar och SI etablerar en grund för samarbeten som på sikt kan bli självgående. Sweden@Colombia sammanför tongivande och lovande personer inom kreativa och kulturella näringar i Sverige, Colombia och Mexiko. Deltagarna kommer främst från ländernas mode- och musikbranscher och är tongivande inom sina fält. Bland annat deltar journalisten och musikkännaren Alejandro Marin, Luis Javier Burgos, kulturell marknadschef på festivalarrangören Arbol Naranja och Gladys Angélica Asprilla från presidentkansliet i Bogotá.

Gather Festival

Gather Festival är en ny innovations- och inspirationsfestival som äger rum på Nobelberget den 14-16 september. Stockholm gästas då av några av världens främsta forskare och innovatörer inom ekonomi, människa/maskin, demokrati, stadsutveckling och kommunikation.

Som en del av samarbetsprojektet anordnar Svenska institutet under festivalen en workshop om den så kallade nattekonomin tillsammans med deltagare från Sweden@Colombia. I en tid där det traditionella nio-till-femlivet allt mer blir utdaterat utforskas här nattens möjligheter. Vilka resurser behövs för att skapa en stad som även lever på natten?

Begreppet ”night time economy” handlar om att ta sig an utmaningar som påverkar en stadskärna på natten, men även om att utforska möjligheter som kommer med nattöppna restauranger, biografer, butiker eller dagis. När samhället och arbetslivet förändras behöver också staden möjliggöra den utvecklingen.