Internationella studenter tog emot Global Swede-diplom

Tisdagen 8 maj arrangerade Utrikesdepartementet, i samarbete med Svenska institutet diplomeringsceremonin Global Swede, för åttonde året i rad. Diplom delades ut till ett 20-tal studenter från 17 länder runt om i världen.

Tisdagen 8 maj arrangerade Utrikesdepartementet, i samarbete med Svenska institutet diplomeringsceremonin Global Swede, för åttonde året i rad.

EU- och handelsminister Ann Linde, Svenska institutets generaldirektör Annika Rembe och UD:s enhetschef för främjande och hållbart företagande Camilla Melander, uppmärksammade under ceremonin internationella högskolestudenter som utbildat sig i Sverige. Diplom delades ut till ett 20-tal studenter från 17 länder runt om i världen. Studenterna har nominerats av sina respektive lärosäten och utmärkt sig inom områden nära relaterade till innovation och entreprenörskap och visat att de är goda representanter för sitt eget land såväl som för Sverige. Åtta av de prisade studenterna är även SI-stipendiater.

– Studenterna som nominerats till Global Swede är framtidens ledare. De har förmågan att åstadkomma förändring i sina hemländer och globalt. Samtidigt fungerar de som ambassadörer för Sverige i världen. De utgör en ovärderlig länk mellan vårt land och omvärlden.

Global Swede är en del av det långsiktiga relationsbyggandet med internationella studenter i Sverige. Arbetet skapar broar av transnationella och multikulturella nätverk som långsiktigt bidrar till svensk handel och gynnar arbetet med att nå framtida lösningar.

Global Swede-alumnerna ingår i SI:s alumnnätverk, vilket idag omfattar omkring 15 000 personer från 140 olika länder. Dagens ceremoni avslutas med en fem-kamp på Gröna Lund för alla deltagare.

På Twitter.com: #GlobalSwede