Konferens där unga står i fokus belyser hållbar utveckling i Östersjöregionen

Den 13 september äger konferensen New Baltic Sea Generation rum i Stockholm. Syftet med konferensen är att lyfta hållbar utveckling i Östersjöregionen och hur det kräver samarbete mellan länderna.
En pir vid Östersjön.

LTeman som kommer att diskuteras är vilken typ av innovationer som behövs och hur unga kan påverka genom politiken, frivilligsamhället, i den akademiska världen och i näringslivet.

Konferensen markerar också Estlands och Lettlands hundraåriga självständighet, samt att det är hundra år sedan republiken Litauen bildades.

Konferensen genomförs av Estlands, Lettlands och Litauens ambassader i Stockholm, i samarbete med Svenska institutet och Race for the Baltic (raceforthebaltic.com). Insatsen är en del av SI:s Östersjöuppdrag där vi ska bidra till en positiv utveckling inom hållbarhets- och miljöområdet, möjliggöra gränsöverskridande kontakter och där unga är en viktig målgrupp.

Medverkande kommer från både Sverige och de baltiska länderna och såväl statlig som privat sektor, skolor och civilsamhälle.

Läs programmet och anmäl dig här.