Landslagsstjärnan Nilla Fischer kommenterar bristen på jämställdhet inom fotbollen i ny film

Många tjejer världen över drömmer om en fotbollskarriär. Ändå hamnar de ofta i skymundan för killarna. På Sveriges officiella Youtubekanal berättar Nilla Fischer om sitt engagemang för jämställdhet inom fotbollen.

Intresset för damfotboll är stort. Bara i Sverige finns nästan 100 000 licensierade damspelare över 15 år. Trots det är skillnaderna mellan dam- och herrfotboll stora – och de visar sig redan tidigt.

De tar sig uttryck i allt från sämre träningstider och fotbollsplaner för tjejlagen till hur mycket pengar som ligger i prispotten i de stora tävlingarna. Framgång för damfotboll röner sällan lika stor uppmärksamhet som när herrlagen vinner cuper och de ekonomiska klyftorna mellan dem har ökat.

När landslagsstjärnan och Champions league-vinnaren Nilla Fischer mottog Diamantbollen i november 2018 bestämde hon sig för att använda sin röst för att lyfta tjejernas situation. I Stories from Swedens nya video berättar hon om sitt feministiska uppvaknande och hur viktig jämställdhet är för framtidens fotboll.

Läs mer om Nilla Fischer Stories from Sweden i vårt pressrum

Se filmen på Sweden.ses kanal på Youtube