Nytt ledarskapsprogram på SI

Första modulen på SI:s nya ledarskapsprogram har nu framgångsrikt avslutats. Programmet samlar 18 kvinnliga deltagare från saudiska näringslivet, akademin och det entreprenöriella ekosystemet. Programmet syftar till att stärka kvinnliga ledare och entreprenörer, bland annat genom att skapa nätverk mellan deltagarna och kontakter med svenska företag.

Deltagarna är alla redan etablerade i näringslivet och flera av dem jobbar på svenska företag i Saudiarabien. Första modulen ägde rum i Sverige och deltagarna fick bland annat besöka Svenska institutet, Ericsson, Atlas Copco och organisationerna AllBright och AddGender.

Programmet syftar till att deltagarna ska stärkas i sina roller som ledare inom näringslivet genom att skapa nätverk med andra personer i liknande roller, och genom utökade relationer med svenska företag. Samtidigt får deltagarna kunskaper om svenska företag, om landet i stort och våra erfarenheter och värderingar.

Ledarskapsprogrammet är i linje med SI:s uppdrag att bygga mellanfolkliga relationer och främja förtroende för Sverige. Saudiarabien är en av 26 prioriterade marknader i regeringens Exportstrategi.

Svenska institutets ledarskapsprogram

Svenska institutet har flera utbytes- och utvecklingsprogram som syftar till att skapa långsiktiga relationer och ömsesidiga läroprocesser genom möten, utbildning och kulturella upplevelser samt stärka öppenhet och demokratiska strukturer.

Läs mer om våra ledarskapsprogram på vår engelska webbplats.