Nomineringar till Musikexportpriset 2018

Regeringens Musikexportpris delas varje år ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige. Nu har årets nomineringar presenterats.

Med Musikexportpriset vill regeringen uppmärksamma svenska aktörer och utövare i musikbranschen som bidrar till ökade exportframgångar för svensk musik och riktar strålkastarljuset mot Sverige. Juryn består av framstående representanter från musikbranschen och SI:s vikarierande Generaldirektör Mikaela Fredriksén Tollin är i år ordförande. Bland de nominerade är Robyn och kompositören Ludwig Göransson två namnkunniga exempel.

Vinnaren tillkännages av utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde vid en prisutdelning på Utrikesdepartementet onsdag den 6 mars.

– Det är med glädje och stolthet vi idag presenterar de nominerade till regeringens musikexportpris 2018, säger utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde. De är alla stora och betydande musikutövare som exporterar musik i världsklass och visar på bredden av det Sverige åstadkommer på den internationella arenan.

Utrikesdepartementets enhet för hållbarhet och främjande samordnar Musikexportpriset.
Läs mer om priset och de nominerade på regeringens webbplats