Nytt SI program ska stärka banden mellan unga i Sverige och Ryssland

Vill din organisation genomföra ett projekt med en partner i Ryssland? Vill du stärka lokala band mellan Sverige och Ryssland inom områden som särskilt engagerar ungdomar och unga vuxna? Då är Svenska institutets nya program New Partnerships Initiative något för dig.

Genom årliga utlysningar under perioden 2022‒2024 kommer New Partnerships Initiative (NPI) finansiera samarbetsprojekt mellan partners i Sverige och Ryssland. Syftet är att stärka de mellanfolkliga relationerna mellan länderna.

Ansökningar som kvalificerar sig för stöd ska vända sig till ungdomar/unga vuxna och vuxna som arbetar med dessa. Fokus ska vara på frågor som engagerar denna målgrupp i båda länderna.

– Vi är mycket glada att kunna lansera ett helt nytt program som syftar till att stärka de mellanfolkliga relationerna mellan Sverige och Ryssland, med särskilt fokus på yngre människor. Vi hoppas NPI kommer att skapa dialog, utbyten och långsiktiga kontakter kring många frågor av gemensamt intresse, menar Åsa Lundmark, chef Enheten för stipendier och projektstöd.

Första utlysningen öppnar den 17 mars och stänger den 19 maj 2022. Varmt välkommen att ansöka med ditt projekt.