Beslut om anställning

Svenska institutet har beslutat att anställa Pia Läckström, dnr. 00056/2018. Denna information anslogs 2018-04-17.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Svenska institutet (SI) arbetar i ett internationellt sammanhang utifrån många olika kompetenser och där verksamhetsutveckling är nära förknippat med såväl relationsskapande verksamhet som ökad digitalisering och kommunikation i social medier. Vi är ca.130 anställda och har kontor i Stockholm och Paris. Här möts statsvetare, kulturvetare, kommunikatörer, verksamhetsutvecklare, ekonomer och andra kompetenser med många olika bakgrunder och språkkunskaper.

Enheten för kompetensförsörjning är en av fyra enheter inom Avdelningen för verksamhetsstöd som ska bidra till att SI är en samverkande och innovativ myndighet. Enheten har en central roll i att ge stöd till ledningen i personalstrategiska frågor samt att driva och implementerar personalfrågor såsom, kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik, lönebildning, arbetsmiljö, fackliga samverkan med mera.

Arbetsuppgifter

I en ny befattning söker SI nu en kvalificerad HR-generalist med särskilt ansvar för att utveckla arbetet med strategisk kompetensförsörjning och vidareutveckla och stödja ett ledarskap som säkerställer att verksamheten når sina mål och skapar goda förutsättningar för en god arbetsmiljö och hälsa.

Du kommer att få ansvar för att bygga upp och utveckla SI:s strategiska kompetensförsörjning genom att kartlägga och analysera vår kompetens och tillsammans med chefer formulera vårt framtida kompetensbehov. Detta lägger grunden för enhetens fortsatta arbete med att ge stöd i rekrytering, bemanning och kompetensutveckling i syfte att fortsatt stärka SI som en professionell och attraktiv arbetsgivare.

Du kommer att få en central roll i utveckling och upphandling av vårt nya program för ledarskapsutveckling och att tillsammans med avdelningen för Kommunikation utveckla vår ledningskommunikation.

Du kommer även delta i enhetens övriga arbete som stöd för cheferna i rekryteringar, personalärenden och andra löpande personalfrågor. Dina arbetsuppgifter är omväxlande och innebär både att stödja ledningen i det strategiska arbetet och att driva och genomföra konkreta lösningar och stödprocesser. Kommunikation är ett viktigt verktyg i vårt arbete.

Dina kvalifikationer

  • Akademisk utbildning inom PA eller annan utbildning som bedöms likvärdig
  • Mångårig dokumenterad erfarenhet av kvalificerat HR arbete i offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av metodutveckling inom strategisk kompetensförsörjning
  • Erfarenhet av arbeta med chefsstöd och ledarskapsutveckling

Du är van vid att ta ansvar, föredrar att arbeta i team och tycker det är roligt att ge stöd till verksamhetens chefer och medarbetare. Du har erfarenhet att leda och driva projekt och arbetsgrupper. Du uttrycker dig väl och snabbt i tal och skrift och har erfarenhet av att hålla muntliga presentationer och föredragningar Du är konstruktiv och kan arbeta med ett konsultativt förhållningssätt, kan utveckla metoder och har en god förmåga att se såväl helheter som detaljer. Som person är du lyhörd, samarbetsinriktad, pedagogisk och skapar goda arbetsrelationer för att nå resultat. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har

  • Kunskap om statliga anställningsvillkor eller arbetstidsfrågor
  • Arbetat med förändringsprocesser.
  • Motsvarande arbete i internationell verksamhet

Svenska institutet eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är personalhandläggare.

Mer information

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Rickard Stöhr. Fackliga ombud är Sofia Bard för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Ansökan

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2018-03-04. Märk ansökan med dnr 00056/2018, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.