Avdelningen för kommunikation ansvarar för intern och extern myndighetskommunikation samt externa relationer och ska stärka förståelsen för myndighetens uppdrag och roll och intresset för SI som samarbetspartner. Avdelningen ansvarar även för SI:s grafiska profil och det strategiska och administrativa stödet till myndighetens generaldirektör.

Arbetsuppgifter

SI söker en ansvarsfull och driven person som ska arbeta med huvudsakligt fokus på SI:s internationella PR- och kommunikationsarbete, både strategiskt och operativt. Du kommer att arbeta i varierande kommunikationsprojekt med andra kollegor och ska kunna ge råd och stötta verksamheten i olika kommunikationsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår mediebevakning och medieanalys tillsammans med upphandlad leverantör, samt att tillsammans med pressansvarig för svensk media fungera som ett pressteam med pressjour.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med personer med olika bakgrunder, roller och kompetenser. Din vilja att samarbeta och skapa internt lärande är viktig. Tjänsten ställer högra krav på god samarbetsförmåga och social kompetens. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande
  • har erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation
  • har mycket god erfarenhet av PR-arbete, gärna internationellt
  • är en skicklig och van skribent
  • har erfarenhet av kriskommunikation
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift
  • är utåtriktad, kommunikativ och har lätt för att bygga relationer
  • har arbetat med sociala medier, både strategiskt och operativt

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom statlig sektor. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat till 2019-02-28. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är handläggare.

Mer information

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Anna Rudels. Fackliga ombud är Sofia Bard för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Ansökan

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se. senast 2018-03-25  men gärna så snart som möjligt då intervjuer kommer att ske löpande. Märk ansökan med dnr 24002/2018, som också anges i mejlets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM.

Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.