Målsättningen för enhetens verksamhet är att öka kännedom om och intresse för Sverige generellt och för svensk kultur specifikt, samt öka det svensk-franska utbytet inom kultur, forskning och samhällsliv. SI Paris erbjuder en bred verksamhet med utställningar, seminarier och andra evenemang samt svenskundervisning, gästbostäder och café. Enheten ingår i SI:s avdelning för Sverigekommunikation. Avdelningen har det övergripande ansvaret för att analysera bilden av Sverige och Sveriges relevans i andra länder samt för SI:s kommunikation om Sverige, svenska erfarenheter och kompetenser utomlands.

SI Paris söker nu en lärare i svenska som andraspråk. Som lärare på SI Paris kommer du under kvällstid måndagar och tisdagar att undervisa vuxna elever på nivå A2-C1.

Vi söker dig som:

  • har lärarutbildning
  • har erfarenhet av att undervisa i svenska som andraspråk
  • har goda kunskaper i franska i tal och skrift
  • har god förmåga i svenska i tal och skrift

Det är dessutom meriterande om du har:

  • språklärarutbildning, gärna med svenska som andraspråk

Som person är du noggrann, välorganiserad och initiativtagande. Du tycker om att arbeta i såväl grupp som självständigt och har en god kommunikativ förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Tjänsten är ett vikariat med tillträde omgående t.o.m. 2019-06-30. Tjänstgöring sker enbart kvällar. Omfattning på 6 timmar undervisning/vecka exkl. planeringstid under 13 veckor från mars till juni 2019.
Enligt schema:
Måndag 18.00–19.30 + 19.45–21.15
Tisdag 18.00–19.30 + 19.45–21.15

Tjänsten är placerad på SI Paris.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Katharina Stellan (tel: 01 44 78 80 24).
Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Båda nås på telefon +46 8 453 78 00.

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast 2019-03-31. Urval och intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan elektroniskt till rekrytering@si.se . Märk ansökan med dnr 22137/2019, ange också diarienumret i mailets ämnesrad. Skicka endast ansökan och CV – övrig dokumentation begärs in vid behov.