Praktik vid SI Paris

ANSÖKNINGSTIDEN GÅTT UT! Svenska institutet söker en praktikant till programverksamheten vid Svenska institutet i Paris.

Svenska institutet i Paris är Sveriges enda kulturhus i utlandet. En aktiv mötesplats för svensk-franska och internationella kultursamarbeten i ett magnifikt palats i Maraiskvarteren. Här ryms utställningslokaler samt film- och konsertsal, en konstsamling, kurser i svenska för 250 fransmän per vecka, gästbostäder för svenska forskare och kulturarbetare samt konferensmöjligheter och en lummig trädgård. På innergården finns även publiksuccén Café Suédois som lockar med hembakade specialiteter. I all verksamhet eftersträvas lokala samarbetspartners, institutioner såväl som enskilda. Svenska institutet i Paris som ingår i SI:s avdelning för interkulturell dialog besöks årligen av drygt 100 000 personer

Från och med hösten 2017 söker vi en praktikant för att bistå oss inom ramen för vår programverksamhet. Under ledning av den biträdande enhetschefen för Svenska institutet i Paris, med ansvar för programverksamhet och utställningar, kommer du som praktikant att få vara delaktig i mångfacetterade uppdrag:

  •  organisera och producera evenemang (utställningar, konserter, rundabordssamtal, filmvisningar, scenkonst etc.) i nära samverkan med programansvariga handläggare inom respektive områden, på Svenska institutet i Paris
  • förbereda logistiken inför olika evenemang och närvara vid dessa
  • delta i kommunikations- och pressarbetet i relation till olika evenemang
  • ta emot besökare, antingen i receptionen, som utställningsvärd eller under evenemang

Vi söker dig som:

  • behärskar svenska samt franska och engelska såväl i tal som i skrift
  • har eller genomför utbildning med kulturell inriktning
  • har erfarenhet av att förbereda och genomföra olika projekt
  • har kunskaper inom förvaltning och projektledning eller humaniora som konstvetenskap, litteratur, film eller liknande
  • behärskar Microsoft Office-paketet och har god erfarenhet av sociala medier

Du ska ha ett genuint intresse av fransk och svensk kultur. Du har god social kompetens, är välorganiserad, dynamisk och beredd att arbeta på oregelbundna tider utifrån verksamhetens behov. Vi ser att du har en god initiativförmåga och är motiverad.

Det är meriterande om du har kunskaper i Photoshop och Indesign.

Närmare upplysningar om praktikplatsen och arbetsuppgifter lämnas av Maria Ridelberg-Lemoine och Marianne Lermier vid Svenska institutet i Paris.
Maria Ridelberg-Lemoine: maria.ridelberg-lemoine@si.se eller tel. + 33 (0)1 44 78 80 21, Marianne Lermier: marianne.lermier@si.se eller tel. + 33 (0)1 44 78 80 17

Praktiken påbörjas tidigast 2017-08-28 och regleras i ett skriftligt praktikavtal mellan dig och Svenska institutet i Paris. Enligt fransk lagstiftning måste du vara student för att kunna skriva på sådant praktikavtal.

Praktiken är på heltid och varar fyra månader. Praktikersättning utgår i enlighet med gällande fransk lagstiftning. Du ansvarar själv för att du är försäkrad under praktikperioden samt ordnar eget boende.

Skicka din ansökan med ett personligt brev och CV till marianne.lermier@si.se
senast 2017-05-14. Märk ansökan ”Praktik SI Paris 2017”, som också anges i mailets ämnesrad.