SI söker en person som vill lära sig att kommunicera Sverige till internationella målgrupper på engelska. Våra prioriterade kommunikationstematiker är hållbarhet, jämställdhet, samhälle, kultur och innovation. Som praktikant blir du en del av den engelska redaktionen där vi producerar och analyserar innehåll till våra sociala mediekanaler. Vi är verksamma på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube.

Utöver erfarenheter av handfast kommunikationsarbete kommer du få strategiska insikter i innehåll, format och kanalval. För att få ut så mycket av möjligt av din praktik är du väl insatt i det digitala landskapet och ha ett stort intresse för utveckling av kommunikation på sociala medier. Under praktiken fördjupar du dig i ett större projekt inriktat på att nå yngre, internationella målgrupper i Svenska institutets sociala mediekanaler.

För att kunna genomföra praktik på SI behöver du en godtagbar huvudman som står bakom, vilket innebär att du studerar en poänggivande praktikkurs via högskola/universitet, yrkeshögskola eller motsvarande. Innan du påbörjar din praktik ska du kunna intyga att du är antagen till en praktikkurs. Praktikanter vid SI är försäkrade av sin huvudman. Praktikperioden ska omfatta en termin (ca 20 veckor) och tillträdesdatum bestäms i samråd med din handledare. Praktiken genomförs på heltid under kontorstid och ska vara relevant för din utbildning. Ekonomisk ersättning utgår inte. SI erbjuder en meningsfull praktikperiod med kunniga kollegor. Vi sitter i nya, fina lokaler i Hammarby Sjöstad och arbetar aktivitetsbaserat i tillgänglighetsanpassade lokaler. Samtliga praktikanter tilldelas en handledare som introducerar, följer upp och stödjer praktikanten i sitt arbete.

Vi söker dig som har slutfört minst ett läsår av dina kommunikations- eller marknadsföringsstudier, och är väl insatt i det digitala landskapet. Du är nyfiken på nya trender inom sociala medier och hur du kan omsätta dem i praktiken. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.
Närmare upplysningar om praktiken och arbetsuppgifter lämnas av Kristina Pernevill, kristina.pernevill@si.se. Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.
Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-03-31. Märk ansökan med dnr. 08964/2020, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.