Svenska institutet (SI) söker en projektassistent för event och logistik till enheten Svenska institutet i Paris.

Svenska institutet i Paris (http://parissv.si.se) är en aktiv mötesplats för svensk-franska och internationella kultursamarbeten belägen i ett palats i Maraiskvarteren som årligen besöks av drygt 100 000 personer. Här ryms utställningslokaler samt film- och konsertsal, en konstsamling, kurser i svenska för 250 studenter per vecka, gästbostäder för svenska forskare och kulturarbetare samt konferensmöjligheter och en trädgård som används till olika kulturevenemang och events. SI Paris erbjuder fortlöpande utställningar, konserter, filmvisningar, litteraturkvällar samt seminarier inom aktuella områden i syfte att förmedla en intresseväckande och relevant bild av Sverige.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent för event och logistik är du ett nära stöd till projektledarna inom ramen för SI Paris program- och uthyrningsverksamhet. Du assisterar handläggaren för event och uthyrningar vid uthyrningar och större evenemang med:

  • Förberedelse av uthyrningar och kulturevenemang: du planerar och följer upp logistiska behov, bokar resor och hotellrum, är i kontakt med catering- och eventfirmor, tekniker, leverantörer, samordnar information och planering och utför praktiska göromål under eventinstallation och nedmontering.
  • Logistisk samordning vid uthyrningar och stora events: du tar emot de hyrande samarbetsparterna och besökarna, övervakar lokalerna och hjälper till med logistik under själv uthyrningen, etc.
  • Allmän logistik i huset: du sköter material och lager, utför inventeringar, etc.

Vi söker dig som har

  • utbildning inom projekt- och/eller eventhantering (kulturprojekt, eventproduktion, eller liknande)
  • god kommunikativ förmåga och uttrycker dig mycket väl på franska och engelska, svenska är meriterande
  • god datorvana och kunskaper främst inom MS Office-paketet, kunskaper i DTP är meriterande
  • stort intresse för fransk och svensk kultur
  • god kommunikativ förmåga
  • arbetslivserfarenhet med uppgifter som bestått av liknande arbetsuppgifter är meriterande

Du ser självständigt vad som behöver göras och du är bra på att planera och strukturera ditt arbete. Du är initiativtagande, serviceinriktad och en bra kommunikatör. Du kommer att arbeta med flera olika arbetsuppgifter samtidigt, vilket ställer stora krav på flexibilitet, god organisations- och prioriteringsförmåga (tjänsten innefattar arbete kvällar och helger vid evenemang).

Svenska institutet eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2018-09-30 med start snarast möjligt. Tjänsten omfattar 122 timmar/månad (ungefär en 3/4 heltidstjänst).

Mer information

Närmare upplysningar lämnas av tf. enhetschef SI Paris Maria Ridelberg-Lemoine, tel. +33-1 44788021.
För anställningsvillkor kontakta Rickard Stöhr, enhetschef Kompetensförsörjning, tel. +46-8-453 78 00.
Fackliga ombud är Sofia Bard för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Båda nås på tel. +46-8-453 78 00.

Ansökan

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2018-01-14. Märk ansökan med dnr. 24020/2017, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434,
103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ett personligt brev och CV. Övrig dokumentation samt språktest i franska begärs in vid behov.