Enheten för evenemang ansvarar för att genomföra – och bidra till andras genomförande av – evenemang och samarbetsprojekt i utlandet samt att på andra sätt skapa förutsättningar för direkta och personliga möten med SI:s prioriterade målgrupper: beslutsfattare, opinionsbildare, och allmänhet. Genom nära samarbete med svenska ambassader och konsulat och andra nationella och internationella aktörer ska enheten bidra till att kommunicera en bred, trovärdig och relevant bild av Sverige. Enheten bedriver också publik verksamhet i biståndsländer med syfte att bidra till utveckling inom demokrati- och rättighetsfrågor.

Arbetsuppgifter

Som projektledare har du ett övergripande ansvar för den digitala plattformen SharingSweden.se* inklusive förvaltning och utveckling. Du arbetar strukturerat och leder processen med ansvar för budget, tidplan samt interna och externa kontakter. Du förväntas då och då presentera plattformen och SI:s basutbud generellt för extern publik och ha daglig dialog med SI:s uppdragsgivare. Du ansvarar även för att stödja andra projektledare på SI i utvecklingen av nytt innehåll för publicering på sajten.

Du arbetar strukturerat och leder processen med ansvar för budget, tidplan samt interna och externa kontakter. Du förväntas då och då presentera plattformen och SI:s basutbud generellt för extern publik och ha daglig dialog med SI:s uppdragsgivare. Du ansvarar även för att stödja andra projektledare på SI i utvecklingen av nytt innehåll för publicering på sajten.

Du är drivande, energisk och utåtriktad och arbetar effektivt både individuellt och i grupp. Tjänsten ställer höga krav på samarbete med såväl externa aktörer som andra enheter inom SI. Du är intresserad av förändringar i vår omvärld och arbetar alltid utifrån ett tydligt mottagarperspektiv där målgruppens behov avgör insatsen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som

  • har relevant eftergymnasial utbildning
  • har dokumenterad flerårig yrkeserfarenhet av att arbeta med digitala medier, som projektledare eller motsvarande
  • har erfarenhet av arbete med strategisk kommunikation
  • är en van beställare av tjänster
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift
  • har lätt för att bygga relationer
  • är idé- och initiativrik, ansvarsfull och flexibel
  • är van IT-användare
  • är en god administratör
  • har god vana att arbeta med verktygen WordPress, InDesign och/eller PhotoShop

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i statlig sektor. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat på ett år med tillträde snarast.  Din tjänstebenämning inom myndigheten är handläggare.

Mer information

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Susanna Le Forestier.
Fackliga ombud är Sofia Bard för Saco-S och Katharina Holmén för ST.
Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Ansökan

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2017-10-31. Märk ansökan med dnr 22121/2017, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.

* Via plattformen Sharing Sweden tillgängliggörs Toolkits och annat material som svenska ambassader, konsulat och andra vidareförmedlare kan använda för att skapa synlighet och intresse för Sverige. Utgångspunkten är enkla, flexibla och skalbara hjälpmedel som lätt kan anpassas till lokal kontext, och där ambassaden kan ansöka om finansiellt stöd från Svenska institutet om upp till 30 tkr för genomförandet. Materialet ska spegla Sverige ur ett brett perspektiv, inklusive SI:s övergripande teman Samhälle, Innovation, Kultur och Kreativitet samt Hållbarhet.