Redaktör till våra sociala medier på arabiska

SI söker en redaktör/innehållsansvarig för sociala medier på arabiska. Enheten för global kommunikation arbetar med att kommunicera Sverige utomlands. Vi ansvarar för utveckling, förvaltning och samordning av Sveriges officiella digitala kanaler på flera olika språk.

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 00351/2019. Denna information anslogs 2019-05-20.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Nu söker vi en redaktör som ska ansvara för innehållet i vår kommunikation på arabiska, framför allt i sociala medier – Facebook, Twitter, Instagram och Youtube. Du kommer att arbeta i ett team som leds av en projektledare och där flera frilansande redaktörer ingår. Teamets gemensamma uppgift är att kommunicera Sverige som handels- och investeringsnation mot internationella målgrupper på det arabiska språket. Du kommer tillsammans med teamet att forma en innehållstrategi och planera för vilket innehåll som ska utvecklas. Utöver det skapar du eget innehåll och håller ihop våra konsulters arbete så att det bildar en helhet. Du kommer också att beställa exempelvis bild, film och andra produktioner för sociala medier från olika byråer. Utöver sociala medier kommer du att ansvara för att planera och skapa texter för Sveriges officiella webbplats på arabiska och i viss mån kommunikation i andra kanaler, exempelvis i anslutning till evenemang såsom inför Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai.

Arbetsuppgifterna kräver både kreativitet och struktur. Innehållet i Sveriges arabiska sociala medier ska väcka målgruppernas engagemang och leda till dialog, och samtidigt vara kvalitetssäkrat, korrekt och uppdaterat. Som innehållsansvarig behöver du ha ett intresse för omvärldsbevakning och för samhällsfrågor – både för att kunna spegla det svenska samhället och ta hänsyn till händelser internationellt. Du kommer att arbeta nära vår engelska och ryska redaktion.

Vi söker dig som har:

  • relevant eftergymnasial utbildning
  • dokumenterad erfarenhet av att arbeta professionellt i sociala medier på arabiska
  • intresse för samhällsfrågor samt kunskap om och erfarenhet av Sverige
  • goda kunskaper i svenska och engelska
  • erfarenhet av att kravställa och beställa innehållsproduktion såsom bild och film
  • kunskap om digital analys och uppföljning i sociala medier
  • kunskap i bildkommunikation och bildhantering

Det är dessutom meriterande om du har:

  • erfarenhet av arbete med internationella målgrupper

Tjänsten är tillsvidare. Tillträde så snart som möjligt.
Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.
Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Jenny Ljung. Fackliga ombud är Markus Forslund för SACO-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga kan nås på 08-453 7800.

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast 2019-02-19 Vi ser gärna att du skickar ansökan och CV elektroniskt till rekrytering@si.se. Märk ansökan med 00351/2019, ange också diarienumret i mailets ämne/ärenderad. Alternativt skickar du ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ansökan och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.