Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 22783/2019. Denna information anslogs 2019-06-26.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Enheten för talangattraktion har det övergripande ansvaret att i nära samverkan med SI:s övriga verksamhet och andra aktörer inom utbildning och forskning, samt näringsliv, bygga långsiktiga relationer med målgruppen talanger, dvs. studenter och forskare. Syftet är att bidra till en global utveckling i linje med Sveriges utrikespolitiska prioriteringar.

Du ingår i verksamhetsgrupperna SI Alumni Network och Study in Sweden, och sköter kommunikationen gentemot alumner och alumnföreningar, och administrationen för SI:s marknadsföring av svensk högre utbildning (Study in Sweden).

SI ger stöd till ett stort antal alumnevenemang runt om i världen som främst ordnas av alumnföreningar. Arbetet sker ofta tillsammans med Sveriges ambassader/konsulat, liksom svenska lärosäten. Arbetet innebär att kommunicera och administrera de erbjudanden som riktas till alumnnätverken. SI:s alumnnätverk består av över 15 000 f.d. SI-stipendiater i ca 140 länder. Störst antal alumner finns bland ODA/DAC-länder (biståndsländer) och i Östersjöregionen.  Den externa kommunikationen sker till större delen på engelska men arbetsspråket på SI är svenska.

I marknadsföringen av Study in Sweden sker samarbetet också med Sveriges ambassader/konsulat och med svenska lärosäten. Som administratör sköter du utbetalningar till ambassader/konsulat och till SI:s digitala studentambassadörer, och du stödjer handläggande kollegor i administrativa uppgifter.

 Vi söker dig som:

  • har erfarenhet av att arbeta med administration (gärna vid myndighet) och kommunikation via sociala medier och webb
  • är initiativrik, noggrann och självständig
  • är en utåtriktad, relationsskapande och kommunikativ person med god samarbetsförmåga
  • är lösningsorienterad och serviceinriktad
  • har relevant akademisk utbildning
  • har erfarenhet av fakturahantering
  • kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i tal och skrift

Det är meriterande med kunskaper i ytterligare språk, kunskaper i wordpress och erfarenhet av professionellt arbete med sociala medier.

Arbetet är omväxlande och kräver ett stor mått av flexibilitet och fingertoppskänsla. De exakta arbetsuppgifterna sätts i dialog inom resp. arbetsgrupp med en arbetsfördelning som anpassas till verksamheternas aktuella behov. Du bör alltså ha god samarbetsförmåga och inspireras av att arbeta i team.

Tjänsten är ett vikariat mellan 2019-08-15–2020-01-31. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi eftersträvar en etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning. Din tjänstebenämning inom myndigheten är administratör. Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Monika Wirkkala. Fackliga ombud är Markus Forslund för SACO-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00. 

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast 2019-06-16. Vi ser gärna att du skickar ansökan och CV elektroniskt till rekrytering@si.se. Märk ansökan med 22791/2019, ange också diarienumret i ämnes-/ärenderaden. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, BOX 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ansökan och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.