Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 22783/2019. Denna information anslogs 2019-06-20.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Enheten för global kommunikation arbetar med att kommunicera Sverige utomlands. Vi ansvarar för utveckling, förvaltning och samordning av Sveriges officiella digitala kanaler på flera olika språk. En del i uppdraget är även samarbete med svenska ambassader och konsulat i deras arbete för att föra dialog och stärka Sveriges förtroende i andra länder. Samarbetet sker genom webbplatserna Sharing Sweden och Image Bank Sweden som tillhandahåller kommunikationsmaterial såsom utställningar, trycksaker och bilder.

Nu söker vi en bildredaktör som ska ansvara för bildinnehållet i vår kommunikation på engelska, framförallt i sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube). Du kommer att arbeta i en redaktion som leds av en projektledare. Teamets gemensamma uppgift är att kommunicera Sverige till en ung målgrupp på engelska för att främja Sverigebilden utomlands. Du kommer tillsammans med redaktionen att ta fram och planera för vilket innehåll som ska utvecklas. Du kommer även beställa bild och film för sociala medier från olika externa leverantörer. Utöver sociala medier kommer du att ansvara för att löpande uppdatera bilder samt bildsätta nya artiklar på Sveriges officiella webbplats sweden.se. Du kommer också att vara ett stöd i bildarbetet för de andra redaktionerna på enheten samt vara ett stöd i vårt arbete med bildbanken Image Bank Sweden.

Arbetsuppgifterna kräver både kreativitet och struktur. Innehållet i Sveriges engelskspråkiga kanaler ska väcka målgruppernas engagemang och leda till dialog, och samtidigt vara kvalitetssäkrat, korrekt och uppdaterat. Som bildredaktör behöver du också ha ett intresse för omvärldsbevakning och för samhällsfrågor – både för att kunna spegla det svenska samhället och ta hänsyn till händelser internationellt men också för att snabbt omsätta trender till relevant kommunikation. Du har god kännedom om hur de stora sociala medie-plattformarna fungerar och hur innehållet bör anpassas för respektive kanal. Du vet hur du med bild förstärker budskapet på ett målgruppsanpassat sätt. Du har erfarenhet av att arbeta i olika digitala format och har den tekniska bildkompetensen som krävs för uppdraget. Som person har du ett stort intresse för bildkommunikation, är relationsskapande och har lätt för att samarbeta med andra. Du kommer att arbeta nära vår arabiska och ryska redaktion.

Vi söker dig som:

 • har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta professionellt med bild som kommunikationsverktyg
 • har erfarenhet av att kravställa och beställa bild
 • har goda kunskaper inom upphovsrätt och GDPR och vad som gäller kring bildpublicering
 • har goda kunskaper i bildhantering och Photoshop
 • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift
 • har goda kunskaper om Sverige och det svenska samhället

Det är dessutom meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete med internationella målgrupper
 • erfarenhet av arbete med sociala medier
 • erfarenhet av WordPress eller andra publiceringsverktyg
 • erfarenhet av bildbanksarbete och indexering
 • jobbat med infografik

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2020-03-31 med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är kommunikatör.
Närmare upplysningar om anställningen och arbetsuppgifter lämnas av vikarierande enhetschef Andrea Rabus. Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2019-06-03. Märk ansökan med dnr. 22783/2019, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.