Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 22222/2019. Denna information anslogs 2019-06-18.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Svenska institutet söker en kommunikatör/pressansvarig för ett vikariat till Enheten för myndighetskommunikation.
SI är en expertmyndighet inom offentlig diplomati. Våra uppdrag genomförs med finansiering inom områdena internationell samverkan, näringsliv, högre utbildning samt internationellt bistånd. Vi jobbar i en internationell miljö som präglas av öppenhet, kreativitet och engagemang. Vår vision är en värld där individer och stater samverkar för att lösa framtidens globala utmaningar.

Vi söker dig som är en driven kommunikatör och som vill fortsätta utveckla SI:s nationell PR- och kommunikationsarbete. Du har erfarenhet av att bygga goda relationer med intressenter inom media och du arbetar proaktivt för att få bästa genomslag och effekt. Som kommunikatör på SI arbetar du nära den operativa verksamheten. Din vilja att samarbeta och skapa internt lärande är viktig. Du har lätt för att knyta kontakter både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rollen innehåller såväl strategiska som operativa delar. Du ger råd och stöd i olika kommunikationsfrågor, projektleder pr- och medieinsatser, ansvarar för mediebevakning och medieanalys tillsammans med externa partners, samt är pressansvarig för all svensk media. Du samarbetar nära med pressansvarig för internationell media och ni delar uppdrag mellan er när så behövs.

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande
  • har minst 3 års erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation
  • har erfarenhet av PR-arbete och proaktivt mediearbete
  • är en skicklig skribent
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har arbetat med kriskommunikation
  • har nätverk inom svensk media
  • har erfarenhet från arbete inom statlig sektor

Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.
Anställningen är ett vikariat till och med den 31 augusti 2020. Din tjänstebenämning inom myndigheten är kommunikatör. Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Ann Milton. Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2019-04-25. Märk ansökan med dnr. 22185/2019 som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.