Prioriterade teman är bland annat hållbarhet, jämställdhet och kultur. Som praktikant är du en del av den ryska redaktionen och kommer få lära dig att producera och analysera innehåll till webbplatsen ru.sweden.se och våra sociala mediekanaler. Vi är verksamma på Facebook, Instagram, VK och Youtube. Utöver erfarenheter av handfast kommunikationsarbete kommer du få erfarenhet av operativt och administrativt arbete med internationella besök och evenemang.

För att kunna genomföra praktik på SI behöver du en godtagbar huvudman som står bakom, vilket innebär att du studerar en poänggivande praktikkurs via högskola/universitet. Innan du börjar din praktik ska du kunna intyga att du är antagen eller registrerad på en praktikkurs. Praktikanter vid SI är försäkrade av sin huvudman. Praktikperioden ska omfatta en termin (ca 20 veckor) och tillträdesdatum bestäms i samråd med din handledare. Praktiken genomförs på heltid under kontorstid och ska vara relevant för din utbildningsinriktning. Ekonomisk ersättning utgår inte.

SI erbjuder en meningsfull praktikperiod med kunniga kollegor. Du tilldelas en handledare som introducerar, följer upp och stödjer dig i ditt arbete.

Vi söker en engagerad, initiativtagande och nyfiken person som är duktig på att kommunicera i skrift och bild samt har intresse för medieteknik och produktion. Du har ryska som modersmål eller har kunskaper på motsvarande nivå. Som praktikant arbetar du både på ryska samt svenska och/eller engelska, därför måste du behärska dessa språk obehindrat. Du har hög integritet och gott omdöme samt ett intresse för de frågor som hanteras på Enheten för global kommunikation. Du har en förmåga att hantera många uppgifter samtidigt och kan snabbt anpassa dig till förändrade förutsättningar.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära: kreativt och tekniskt arbete med innehåll för sociala medier; rapportering om plattform- och kanalspecifika trender; administrativa uppgifter i samband med internationella besök och evenemang.

Skicka din ansökan, som ska innehålla personligt brev och cv till rekrytering@si.se senast 2019-11-11. Ange diarienr 23091/2019.

Frågor besvaras av Gregory Goldenzwaig på Enheten för global kommunikation, gregory.goldenzwaig@si.se