Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 25870/2018. Denna information anslogs 2019-05-07.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Avdelningen för Ledning och styrning har till uppdrag att ge stöd till SI:s ledning och organisation genom att driva stöd- och styrprocesser. Enheten för HR ingår som en enhet av två inom avdelningen. Enheten har en central roll i att ge stöd till ledningen i personalstrategiska frågor samt att driva och implementera personalfrågor såsom kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik, lönebildning, arbetsmiljö, facklig samverkan med mera.

SI söker en ansvarsfull och driven person som, i huvudsak ska, arbeta med planering, genomförande och uppföljning av rekrytering. Detta innebär att i nära samarbete med chefer utforma kravprofiler, hantera urval, intervjua kandidater samt skriva anställningsavtal. Rollen som HR-generalist innefattar även planering av introduktionsutbildning till nya medarbetare. Du kommer även att med enhetens team arbeta med utveckling och uppgradering av policys, riktlinjer och handlingsplaner samt rehabiliteringsprocesser. Personalekonomi och lönehantering ingår i arbetsuppgiften där du är kontaktperson till Statens service center (SSC). I tjänsten ingår att vara ansvarig för övergång till nytt HR-system och ansvara för myndighetens jämställdhetsplan med tillhörande lönekartläggning.

Vi söker dig som är förändringsinriktad och som kan arbeta självständigt men även i grupp. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, omdöme och lyhördhet. Det är också viktigt att du har initiativkraft och kan driva frågor.

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom det personaladministrativa området
  • minst tre års erfarenhet inom det personaladministrativa området
  • erfarenhet av att arbeta med lönekartläggning
  • erfarenhet av att arbeta i rekryteringsprocessen
  • goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet
  • erfarenhet av att ha jobbat i en processtyrd organisation
  • erfarenhet att arbeta med Statens servicecenter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten kommer att vara HR-generalist. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald och en jämn könsfördelning.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av HR-chef Torgny Hagelin. Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-s och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast den 2019-04-15. Skicka din ansökan och CV elektroniskt rekrytering@si.se. Märk ansökan med Dnr: 25870/2018, som också anges i mailets ämne/ärenderad. Alternativt skickar du ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ansökan och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.