Enheten för utvecklingsprogram ansvarar för arbetet med SI:s ledarskapsprogram, besöksprogram och journalistbesök. Målen för ledarskapsprogrammen är att stärka kapaciteten hos unga ledare i de olika regionerna samt att skapa en plattform för dialog och kunskapsutbyte mellan unga ledare i de olika regionerna. För besöksprogrammen är syftet att kommunicera svenska styrkeområden för internationella beslutsfattare. Besöken genomförs inom områden som är grundläggande för en hållbar samhällsutveckling, liksom inom innovation och entreprenörskap där en svensk kompetens efterfrågas.

Vi söker nu en handläggare som kan utveckla verksamheten vidare. Du kommer att arbeta med att utveckla SI:s kommunikation om Sverige som handels- och investeringsnation och att genomföra besöksprogram för beslutsfattare. Arbetet är omväxlande och kräver stor flexibilitet, du förväntas hålla löpande kontakt med leverantörer, föreläsare samt programdeltagare. Utifrån verksamhetens behov sätter du självständigt en struktur för ditt arbete samt förankrar och kommunicerar ditt arbete med såväl kollegor som din chef.

Du är initiativrik och har lätt att identifiera utvecklingsmöjligheter för verksamheten. Du är bekväm i rollen som beställare och kravställare gentemot externa leverantörer. Du är en lagspelare och tar ansvar för att din kunskap kommer till nytta för kollegor och för organisationen i sin helhet. Tjänsten ställer höga krav på samarbete med såväl externa aktörer som andra enheter inom SI, varför vi särskilt värderar samarbetsförmåga och social kompetens.

Vi söker dig som har:

  • relevant akademisk utbildning
  • flerårig erfarenhet att arbeta som handläggare och/eller projektledare
  • kunskaper om svenskt näringsliv, det svenska innovationssystemet, samt Sveriges styrkor internationellt
  • erfarenhet från att ha arrangerat inkommande besök till Sverige
  • erfarenhet av arbete med strategisk kommunikation
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från arbete i statlig sektor
  • ett brett kontaktnät inom det svenska innovationsekosystemet

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har förmågan att snabbt ta till dig nya förutsättningar och omsätta dessa i praktisk handling. Du är utåtriktad, kommunikativ, har lätt att bygga relationer och har stort intresse för internationella frågor. Vidare är du ansvarsfull och har god administrativ förmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är handläggare.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Adiam Tedros. Fackliga ombud är Markus Forslund (Saco-S) och Katharina Holmén(ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2019-11-18. Märk ansökan med dnr. 23065/2019 som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.