Vi söker en redaktör till våra sociala medier på arabiska

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr.08950/2020. Denna information anslogs 2020-06-10.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 9, 121 21 Johanneshov. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Enheten för global kommunikation arbetar med att kommunicera Sverige utomlands. Vi ansvarar för utveckling, förvaltning och samordning av Sveriges officiella digitala kanaler på arabiska, engelska, kinesiska och ryska.

Vi söker en redaktör som är operativt ansvarig för innehållet i vår kommunikation på arabiska, framför allt i sociala medier (Facebook, Twitter och Instagram) men även för Sveriges officiella webbplats på arabiska (ar.sweden.se). Redaktionens gemensamma uppgift är att kommunicera Sverige till en ung målgrupp på arabiska för att främja Sverigebilden utomlands.

Du kommer tillsammans med projektledare och andra redaktörer att planera vilket innehåll som ska utvecklas samt skapa innehåll som passar respektive kanal. Utöver sociala medier kommer du att redigera och skapa texter för webbplatsen ar.sweden.se. Innehållet i Sveriges arabiska digitala kanaler ska väcka målgruppernas engagemang och leda till dialog och samtidigt vara kvalitetssäkrat, korrekt och uppdaterat. För att trivas i rollen behöver du vara nytänkande samtidigt som du arbetar effektivt, datadrivet och målinriktat. Som redaktör behöver du ha ett intresse för omvärldsbevakning och samhällsfrågor – både för att kunna spegla det svenska samhället och ta hänsyn till händelser internationellt. Du kommer att arbeta nära våra engelska och ryska redaktioner.

Vi söker dig som:

 • har relevant eftergymnasial utbildning inom ex. kommunikation eller journalistik eller motsvarande erfarenhet vi bedömer likvärdig
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier på arabiska
 • har erfarenhet av att skapa videos till social media i videoredigeringsprogram
 • har kunskap om digital analys och uppföljning i sociala medier
 • har kunskap om bildkommunikation och bildredigering
 • har mycket goda kunskaper i arabiska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet från arbete i statlig sektor
 • har erfarenhet inom digital marknadsföring
 • har erfarenhet av att redigera video i Premiere Pro
 • har erfarenhet av WordPress eller andra publiceringsverktyg

Som person är du ansvarstagande, kreativ, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är en strukturerad lagspelare som inspireras av att arbeta i team och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du ser värdet av förankring och dialog med kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning med tillträde snarast. Din tjänstebenämning inom myndigheten är kommunikatör.

Närmare upplysningar om anställningen och arbetsuppgifter lämnas av enhetschef Lena Allerstam. Fackliga ombud är Markus Forslund (Saco-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-04-05. Märk ansökan med dnr 08950/2020 som också anges i mailets ämnesrad. Övrig dokumentation begärs in vid behov.