Administratör till Enheten för stipendier och projektstöd

Svenska institutets avdelning för internationella relationer har till uppgift att möjliggöra samarbeten, kunskapsuppbyggnad och erfarenhetsutbyte med SI:s målgrupper. Enheten för stipendier och projektstöd främjar samverkan mellan aktörer, såväl i Sveriges närområden som i omvärlden, genom att förmedla stöd i olika former.

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 22881/2019. Denna information anslogs 2019-10-11.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Svenska institutets avdelning för internationella relationer har till uppgift att möjliggöra samarbeten, kunskapsuppbyggnad och erfarenhetsutbyte med SI:s målgrupper. Med utgångspunkt i svenska erfarenheter, kompetenser och värderingar bygger vi varaktiga relationer och aktiva nätverk med talanger, opinionsbildare och beslutsfattare världen över.

Enheten för stipendier och projektstöd främjar samverkan mellan aktörer, såväl i Sveriges närområden som i omvärlden, genom att förmedla stöd i olika former. Stipendieverksamheten ska bidra till en kvalificerad kompetensförsörjning i Sveriges närområde och i utvecklingsländer samt stärka individerna som potentiella ledare och förändringsaktörer och skapa långsiktiga relationer dem emellan och till Sverige.

Arbetsuppgifter
Som administratör i stipendiegruppen arbetar du med SI stipendieprogram i nära samarbete med ansvarig handläggare och övriga kollegor i stipendiegruppen. Arbetet innebär att administrativt förbereda, genomföra och följa upp stipendieverksamheten från utlysning till beredning av ansökningar och beslut. Efter att stipendierna är tilldelade hanterar du utbetalningar och dokumenterar händelser som rör stipendiater i vårt ärendehanteringssystem. Du besvarar frågor och kommunicerar (på engelska) med stipendiaterna via epost, telefon och sociala medier. Kontakter med svenska lärosäten och andra samarbetsparter ingår också i uppgifterna. Tjänsten kräver god kommunikativ färdighet och samarbetsförmåga.

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning
  • är en van administratör som kan arbeta i team men också självständigt
  • har erfarenhet av ekonomihantering
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift
  • med goda kunskaper i Excel och andra MS Office produkter

Meriterande erfarenheter:

  • erfarenhet av internationellt samarbete
  • erfarenhet av statlig anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi eftersträvar en etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Enhetschef Åsa Lundmark. Fackliga ombud är Markus Forslund för SACO-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast 2019-08-22.

Vi ser gärna att du skickar ansökan och CV elektroniskt till rekrytering@si.se. Märk ansökan med dnr: 22881/2019, ange också diarienumret i mejlets ämnes-/ärenderad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ansökan och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.