Handläggare för publik pedagogik till enheten för Svenska institutet i Paris.

Avdelningen för Sverigekommunikation har ansvar för att analysera bilden av Sverige och Sveriges relevans i andra länder samt för SI:s kommunikation om Sverige, svenska erfarenheter och kompetenser utomlands. Enheten för Svenska institutet i Paris har till uppgift att öka intresset och förtroendet för Sverige och svensk kultur samt främja utbyte mellan Sverige och Frankrike inom institutets verksamhetsområden.

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 22745/2019. Denna information anslogs 2019-07-17.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

SI Paris är ett levande kulturhus som attraherar omkring 100 000 besökare om året och driver ett aktivt kulturellt programutbud året runt. Till verksamheten hör gästbostäder med 70-100 hyresgäster om året för att stärka de svensk-franska förbindelserna inom kultur och forskning, svenskundervisning med ca 250 elever per termin och en uthyrningsverksamhet till externa aktörer inom kreativa näringar. Mer information finns på www.institutsuedois.fr

Vi söker nu en handläggare som vill utveckla vår verksamhet inom publik pedagogik.
Tjänsten innefattar värdskap, planering, administration och kommunikation.

Du kommer att ta emot besökare i institutets publika utrymmen och presentera verksamheten för publiken, vilket kan innebära att svara på frågor, utföra spontana eller organiserade gruppvisningar av t.ex. utställningar, leda workshops med olika målgrupper, m.m. Du ingår och samarbetar nära institutets kommunikationsgrupp med arbetsuppgifter alltifrån uppdatering av kontaktregister och bevakning av sociala medier till att besvara inkommande mejl- och telefonförfrågningar från allmänheten. Till tjänsten hör ansvar för publikt värdskap för institutets programverksamhet med tillhörande konceptualisering och framtagande av pedagogiska verktyg utifrån innehållet i kontakt med respektive ansvarig handläggare. Tjänsten medför också samordning och mottagande av andra gäster och besöksgrupper till institutet tillsammans med ytterligare en handläggare.

Vi söker dig som har:

  • Utbildning på eftergymnasial nivå inom kultur, produktion av kulturprojekt och/eller pedagogik (médiation culturelle på franska)
  • God förmåga att kommunicera obehindrat på franska, svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av internationellt arbete
  • Erfarenhet av målgruppsanpassat värdskap och kommunikation
  • God förmåga att prata inför publik och ta emot grupper för visningar på franska, engelska och svenska
  • Kunskaper inom administrativa uppgifter och produktion av kulturella projekt
  • God kännedom av digitalt arbete och sociala medier
  • Kunskap om svenskt och franskt kultur- och samhällsliv

Det är dessutom meriterande om du har:

  • Kunskaper i Indesign, Photoshop, Office och WordPress
  • Erfarenhet av redaktionellt arbete

Vi söker dig som är intresserad av människor, kultur och kommunikation. Du är välorganiserad, proaktiv och har vidare en god samarbetsförmåga och social kompetens. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid om 35 timmar/vecka, även lördagar och söndagar. Tillträde 2019-08-26. Din tjänstebenämning inom myndigheten är handläggare.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Ewa Kumlin, +33 6 17 88 77 55. Inom Svenska institutet finns fackliga representanter för ST och Saco. Lokalt fackligt ombud är Maud Jäderholm, SACO-S, +33 6 63 36 04 98. 

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast 2019-06-10. Vi ser gärna att du skickar ansökan och CV elektroniskt till rekrytering@si.se. Märk ansökan med dnr 22745/2019 som också anges i mailets ärenderad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet BOX 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ansökan och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.