Svenska institutet i Paris söker en vikarierande handläggare

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 09040/2020. Denna information anslogs 2020-07-03.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

 

Sedan 1971 har Svenska institutet i Paris (SI Paris) byggt långsiktiga relationer med Frankrike genom att prioritera utbyte av idéer och att fördjupa samarbeten mellan både institutioner och individer. Enheten ingår i Avdelningen för Sverigekommunikation, som ansvarar för att analysera bilden av Sverige och Sveriges relevans i andra länder samt för SI:s kommunikation om Sverige, svenska erfarenheter och kompetenser utomlands.

SI Paris är ett levande kulturhus och en mötesplats mitt i Paris, som attraherar omkring 100 000 besökare om året och driver ett aktivt kulturellt programutbud året runt. Till verksamheten hör gästbostäder med 70–90 hyresgäster om året för att stärka de svensk-franska förbindelserna inom kultur och forskning, svenskundervisning med ca 250 elever per termin och en uthyrningsverksamhet till externa aktörer inom kreativa näringar. Mer information finns på www.institutsuedois.fr.

Nästa år fyller Svenska institutet i Paris 50 år. Under 2021 har vi därför valt en övergripande inriktning ”Vänskap” i bred bemärkelse, som ska genomsyra året. Vi avser publicera en jubileumsbok med avstamp i samtiden. Under hösten startar förberedelserna för jubileumsåret i ett lokalt arbetsteam.

Vi söker nu en handläggare för ett föräldravikariat under sex månader.

Du kommer att ingå i vårt lokala arbetsteam och arbetsuppgifterna innebär redaktionell textbearbetning på svenska och franska, projektsamordning och bevakning av samhällsfrågor. Din främsta roll blir att samordna bokprojektet tillsammans med teamet i Paris samt med svensk redaktör, illustratör och formgivare. Ytterligare arbetsuppgifter blir att upprätthålla kontakten med handläggare på SI Stockholm inom insatserna ”Hållbara städer och Samhällen” samt ”Jämställdhet och svenska samhällslösningar” som nuvarande handläggare ansvarar för, samt att bevaka större händelser i Sverige och Frankrike inom dessa områden ur ett kulturellt perspektiv. Du kommer även att ingå i programgrupp för planering av verksamheten 2021 och genomförande av höstens programverksamhet. Viss kulturell pressbevakning och analys kan tillkomma, då vi under Covid-19 utvecklar vår digitala närvaro och Sverigebildsanalys i samarbete med SI Stockholm.

Vi söker dig som:

  • har utbildning inom ex. kommunikation eller journalistik eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  •  har mångårig erfarenhet av redaktionellt arbete och textbearbetning.
  • har erfarenhet av researcharbete, copywriting, sammanfattningar och analyser.
  • har erfarenhet att leda, samordna, strukturera samt genomföra projekt.
  • har mycket goda kunskaper i såväl svenska som franska i tal och skrift.

För att trivas hos oss har du intresse för interkulturell dialog samt svenska och franska kultur- och samhällsfrågor. Som person är du idé- och initiativrik, välorganiserad, ansvarsfull och flexibel. Du arbetar effektivt både individuellt och i grupp och du har lätt för att skapa förtroende och arbetsglädje omkring dig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Anställningen är ett vikariat t.o.m. 2021-02-28 med tillträde 2020-09-01 alt. enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är handläggare. Tjänsten är placerad i Paris och är en fransk heltid på 35 timmar/vecka. Tjänsten kan kräva närvaro vissa kvällar och helger enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om anställningen och arbetsuppgifter lämnas av enhetschef Ewa Kumlin. Fackliga ombud är Markus Forslund (Saco-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås via telefon +46 8-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-06-07. Märk ansökan med dnr. 09040/2020, som också anges i mailets ärenderad. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.