Svenska institutet (SI) söker erfaren HR-generalist

SI arbetar i ett internationellt sammanhang med att sprida information om Sveriges värderingar och erfarenheter på områdena innovation, hållbarhet, kultur och kreativitet samt samhällslösningar. Vi är ca 140 anställda och har kontor i Stockholm och Paris.

Avdelningen för Ledning och styrning har till uppdrag att ge stöd till SI:s ledning och organisation genom att driva stöd- och styrprocesser. Enheten för HR ingår som en enhet av två inom avdelningen. Enheten har en central roll i att ge stöd till ledningen i personal-strategiska frågor samt att driva och implementera personalfrågor såsom kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik, lönebildning, arbetsmiljö, facklig samverkan med mera.

SI söker en ansvarsfull och driven person som ska arbeta inom alla de områden som ryms i HR-arbetet. Det innebär att du kommer att röra dig brett mellan arbetsuppgifter inom bland annat chefsstöd, ledarskaps- och medarbetarutveckling, kompetensutveckling, arbetsrätt och arbetsmiljö. Du ansvarar också för att initiera, utforma, driva och följa upp olika processer inom HR med särskilt fokus på SI som attraktiv arbetsgivare. Rollen är aktivt stödjande till HR-chefen inom det strategiska kompetensområdet.

Vi söker dig som är förändringsinriktad och som kan arbeta självständigt men även i grupp. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, omdöme och lyhördhet. Det är också viktigt att du har initiativkraft och kan driva frågor.

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom HR-området eller annan relevant utbildning som myndigheten bedömer som likvärdig
  • minst 3-5 års erfarenhet inom det personaladministrativa området
  • erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjning
  • erfarenhet av att arbeta i process med ARUBA
  • erfarenhet av att arbeta som projektledare
  • goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av HR-arbete inom statlig verksamhet
  • erfarenhet av att ha jobbat i en processtyrd organisation
  • kunskaper i det franska språket

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten kommer att vara HR-generalist. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald och en jämn könsfördelning.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av HR-chef Torgny Hagelin. Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-s och Katharina Holmén för ST.

Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Din ansökan ska vara Svenska institutet tillhanda senast 2019-01-21. Skicka din ansökan och CV elektroniskt till rekrytering@si.se. Märk ansökan med Dnr: 25871/2018, som också anges i mailets ämne/ärenderad. Alternativt skickar du ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast ANSÖKAN OCH cv. Övrig dokumentation begärs in vid behov.