Vi söker en digital projektledare till enheten för förvaltning och utveckling

Enheten utvecklar och förvaltar SI:s IT-miljö, digitala plattformar och tjänster till exempel www.sweden.se, samt arkiv och registratur. Enheten har ett övergripande ansvar att följa teknikutvecklingen och annan utveckling inom det digitala området och driver myndighetens digitaliseringsarbete. Vad gäller arkiv och registratur har enheten ansvar för att gällande lagar och regler följs och att funktionerna utvecklas på ett förvaltningsmässigt korrekt sätt i linje med myndighetens digitaliseringsarbete. Enheten arbetar tvärfunktionellt och användarorienterat med fokus på verksamhetsutveckling.

Vi söker nu en digital projektledare som kommer att arbeta brett inom Svenska institutet. Du kommer ibland att arbeta med olika digitala projekt och inkommande arbetsuppgifter, exempelvis teknisk support för SI:s intranät och SI:s externa webbplatser. I rollen som beställare mot design- och webbteknikbyråer kvalitetssäkrar och testar du lösningarna. Du arbetar ofta i agila team och tar del av våra verksamhetsprocesser. Du stöttar i såväl nyutveckling som förvaltning och tar fram planer för uppdrag, projekt och förvaltning samt följer upp arbetet.

Vi söker dig som har arbetat inom området och som vill komma till en lärande miljö där samarbete är av yttersta vikt. Du är en samhällsintresserad person och har ett djupt intresse av digital kommunikation. Du är van vid att arbeta i digitala projekt och har erfarenhet av att jobba med byråer.

Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är pedagogisk samt har lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt. Vi är ett team som drivs av utveckling och hoppas att du också gör det!

Vi söker dig som:

 • är utbildad projektledare med minst ett års arbetslivserfarenhet i projektledarroll
 • har utbildning av användarcentrerad webbutveckling eller motsvarande erfarenhet
 • har mycket goda kunskaper i WordPress
 • har erfarenhet av arbete med digital tillgänglighet
 • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är dessutom meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete inom svensk statsförvaltning
 • arbetat som ledare i agila projekt eller uppdrag
 • dokumenterad erfarenhet av att leda digitala projekt där du har lett den tekniska utvecklingen
 • erfarenhet av arbete med effektmål och målgruppsanalys med hjälp av webbanalys, sökordsoptimering och Google Analytics
 • erfarenhet av att kartlägga och ta fram planer inom IT och digitalisering utifrån målgruppsbehov
 • erfarenhet av samarbete med leverantörer kring utveckling och integrationer
 • erfarenhet av att driva workshops
 • kunskap om tekniska och kommunikativa förutsättningar i olika delar av världen, t.ex. Ryssland och Kina

Som person är du förändrings- och resultatorienterad och arbetar självständigt. Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig!

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är IT-handläggare.

Närmare upplysningar om anställningen och arbetsuppgifter lämnas av enhetschef Johan Magnusson. Fackliga ombud är Markus Forslund (Saco-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-08-30. Märk ansökan med dnr. 09081/2020, som också anges i mailets ämnesrad. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.