Vi söker en IT-projektledare till enheten för förvaltning och utveckling

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 24117/2019. Denna information anslogs 2020-03-26.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 9, 121 21 Johanneshov. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

 

Enheten utvecklar och förvaltar SI:s IT-miljö, digitala plattformar och tjänster samt arkiv och registratur. Enheten har ett övergripande ansvar att följa teknikutvecklingen och annan utveckling inom det digitala området och driver myndighetens digitaliseringsarbete. Vad gäller arkiv och registratur har enheten ansvar för att gällande lagar och regler följs och att funktionerna utvecklas på ett förvaltningsmässigt korrekt sätt i linje med myndighetens digitaliseringsarbete. Enheten arbetar tvärfunktionellt och användarorienterat med fokus på verksamhetsutveckling.

Vi söker nu en projektledare med fokus på IT och digitalisering som kommer att arbeta brett inom Svenska institutet. Du leder bland annat IT-projekt som syftar till att utveckla ett digitalt arbetssätt baserat på Office 365 och SharePoint. Du kommer att arbeta med parallella projekt, exempelvis SI:s arbetsplats, införande av ny IT-driftleverantör och dokumenthantering. I rollen som beställare mot tjänste- och IT-driftleverantörer kvalitetssäkrar och testar du lösningarna. Du tar fram planer för uppdrag, projekt och förvaltning samt driver och följer upp arbetet. Du arbetar ofta i agila team och tar del av våra verksamhetsprocesser. Du får möjlighet att bidra till att öka takten i digitaliseringen och effektiviseringen av våra interna processer.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som projektledare inom IT, gärna inom IT-infrastruktur och/eller molntjänster. För att passa i rollen kan du snabbt gå in i rollen som projektledare, förstå verksamheten och översätta digitala vinster i nyttor samt aktivt bistå i dialogen med verksamhet och tekniska specialister.

Vi söker dig som:

 • har eftergymnasial utbildning inom IT, data eller motsvarande
 • är utbildad projektledare med minst 3 års arbetslivserfarenhet i projektledarroll
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som IT-projektledare
 • har dokumenterad erfarenhet av att leda IT-projekt där du har lett den tekniska utvecklingen
 • har dokumenterad erfarenhet av att hantera leverantörsrelationer och beställa IT-lösningar
 • har kunskaper inom Office 365, Windows 10, Active Directory
 • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete med digital tillgänglighet
 • erfarenhet av arbete inom svensk statsförvaltning
 • erfarenhet av att driva projekt inom Office 365 eller SharePoint
 • erfarenhet av rollen som drift- och förvaltningsansvarig för IT-infrastruktur
 • erfarenhet av agil arbetsmetod, Asset Management, ITIL, MS Server och SCCM
 • certifieringar inom området
 • arbetat i projekt där informationssäkerhet har varit en viktig aspekt
 • erfarenhet av samarbete med leverantörer kring utveckling och integrationer
 • kunskap om tekniska och kommunikativa förutsättningar i olika delar av världen, t ex Ryssland och Kina

Som person är du förändrings- och resultatorienterad med en kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du är van vid att ta dig an komplexa arbetsuppgifter och kan hantera en stor mängd information; avseende såväl verksamhetskrav och lagstiftning som olika intressenter med varierade behov.

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig! Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är IT-handläggare.

Närmare upplysningar om anställningen och arbetsuppgifter lämnas av enhetschef Johan Magnusson. Fackliga ombud är Markus Forslund (SACO-S) och Katharina Holmén (ST).
Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka in ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-01-19. Märk ansökan med dnr 24117/2019 som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 9, 121 21 Johanneshov. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov. Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.