Vi söker en jurist med fokus på frågor och projekt som rör IT, dataskydd och digitalisering.

Vi söker en jurist som kommer att arbeta brett inom SI med fokus på frågor och projekt som rör IT, dataskydd och digitalisering till enheten för förvaltning och utveckling.

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 22785/2019. Denna information anslogs 2019-10-04.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Enheten utvecklar och förvaltar SI:s IT-miljö, digitala plattformar och tjänster samt ansvarar för arkiv och registratur. Enheten har ett övergripande ansvar att följa teknikutvecklingen och annan utveckling inom det digitala området och driver myndighetens digitaliseringsarbete. Enheten arbetar tvärfunktionellt och användarorienterat med fokus på verksamhetsutveckling.

I uppdraget ingår att vara SI:s dataskyddsombud och se till att myndighetens hantering av personuppgifter sker på ett korrekt sätt. Du kommer också att utveckla myndighetens arbete med dataskydd. Vidare har du kunskaper i förvaltnings-, medie-, immaterialrätt så att du kan vara ett stöd för myndigheten och kollegorna i dessa frågor.

Vi söker dig som är en samhällsintresserad person och som har ett djupt intresse för IT då mycket av det dagliga arbetet ligger i gränslandet mellan juridik och informationssäkerhet, och gärna har erfarenhet av att kravställa säkerhetsskyddsåtgärder utifrån gällande lagstiftning. Som person är du förändrings- och resultatorienterad samt har ett intresse för verksamhetsutveckling och förvaltning inom ditt område. Du är trygg i dig själv och trivs med att driva flera parallella frågor i olika projekt tillsammans med dina kollegor. Du är van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter och kan hantera en stor mängd information; avseende såväl verksamhetskrav och lagstiftning som olika intressenter med varierande behov.

Vi förväntar oss att du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan förklara lagstiftning på ett begripligt sätt. Du kommunicerar mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som:

  • har en juristexamen eller likvärdig akademisk utbildning
  • har minst 3-5 års erfarenhet av juridiskt arbete inom IT, dataskydd och digitalisering
  • har erfarenhet av att arbeta med implementering och förvaltning av GDPR
  • har kunskaper inom förvaltningsrätt, medierätt, immaterialrätt
  • har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av arbete inom svensk statsförvaltning
  • erfarenhet av att driva workshops och leda utbildningsinsatser
  • internationell erfarenhet

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är jurist. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.
Närmare upplysningar om anställningen och arbetsuppgifter lämnas av enhetschef Johan Magnusson. Fackliga ombud är Markus Forslund för SACO och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

 Din ansökan ska vara SI tillhanda senast 2019-06-16. Skicka din ansökan och CV elektroniskt till rekrytering@si.se. Märk ansökan med dnr: 22785/2019, som också anges i mailets ämne-/ärenderad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov. Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.