Vi söker en projektledare med inriktning mot digital facilitering

Vi söker en projektledare till enheten för utvecklingsprogram.

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 23482/2019. Denna information anslogs 2020-02-21.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 9, 121 21 Johanneshov. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Enheten för utvecklingsprogram ansvarar för arbetet med SI:s ledarskapsprogram, besöksprogram och journalistbesök. Målen för ledarskapsprogrammen är att stärka kapaciteten hos unga ledare i de olika regionerna samt att skapa en plattform för dialog och kunskapsutbyte mellan unga ledare i de olika regionerna. För besöksprogrammen är syftet att kommunicera svenska styrkeområden för internationella beslutsfattare. Besöken genomförs inom områden som är grundläggande för en hållbar samhällsutveckling, liksom inom innovation och entreprenörskap där en svensk kompetens efterfrågas. Flera av ledarskapsprogrammen använder sig av en blandning av lärmiljöer. De fysiska träffarna som utgjort stommen i programmen har kompletterats med införandet av online moduler.

Vi söker nu en projektledare som kan bidra till att utveckla verksamheten vidare; förändringsleda och coacha kollegor med fokus på IT och digitala tjänster. Du kommer att arbeta med att planera, producera och genomföra interaktiva utbildningar online inom befintliga program. Arbetet innebär även att utveckla koncept och metodstöd som rör blandade lärmiljöer, med fokus på digital facilitering.

Du är en driven och innovativ person med god analytisk förmåga och ett utvecklat systemtänkande. Du har omfattande erfarenhet av att leda förändring på ett inkluderande och samskapande sätt som ger hållbara resultat. Du är mycket skicklig kommunikatör och har en naturlig förmåga att få med dig människor. För att trivas hos oss behöver du omfamna den statliga värdegrunden och aktivt vilja bidra till att utveckla en positiv och energigivande organisationskultur präglad av värdeskapande, öppenhet, tillit och mod.

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning
  • har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som projektledare
  • erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation i förändringsarbete
  • erfarenhet av att leda och styra projekt på ett resultatorienterat och pragmatiskt sätt
  • erfarenhet av att facilitera workshops och samskapande processer
  • erfarenhet av att planera och processleda interaktiva onlineutbildningar
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av olika metoder för förändringsarbete, innovation och facilitering så som exempelvis agila arbetssätt och design thinking
  • har arbetat i statlig sektor

Som person är du driven, kommunikativ och ansvarstagande. Du har en god analytisk förmåga och lätt för att bygga relationer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Anställningen är ett vikariat tom 2020-12-31 med tillträde enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är handläggare. Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Adiam Tedros. Fackliga ombud är Markus Forslund (Saco-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2019-12-18. Märk ansökan med dnr. 23482/2019 som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.