Vi söker en upphandlingsjurist till enheten för ekonomistyrning

Svenska institutet söker en Upphandlingsjurist till enheten för Ekonomistyrning som ska utveckla myndighetens upphandlingsarbete.

Enheten för Ekonomistyrning ansvarar för att myndigheten har en väl fungerande och sammanhållen verksamhetsstyrning, ekonomiförvaltning och inköpsorganisation. Enheten utvecklar, driver och ger metodstöd till upphandling, verksamhetsplanering, budgetering, finansiell uppföljning, redovisning, rapportering och intern kontroll. Ett viktigt uppdrag är att effektivisera och anpassa administrativa stödsystem och processer så att de motsvarar verksamhetens behov och externa krav. SI arbetar i ett internationellt sammanhang och erhåller statliga anslag från fyra utgiftsområden.

I enhetens utvecklingsuppdrag ligger att arbeta för att stödja myndighetens verksamhetsutveckling, att agera mer som beställare och mer i samarbete med externa parter. Genom att upphandlingsprocessen integreras i det samlade ekonomistyrningsarbetet ökar möjligheterna att möta behov och utveckla upphandlings- och avtalsstöd till myndighetens chefer.

SI genomför flera utvecklingsinsatser inom arbetet med inköp och upphandling, inom rollen som Upphandlingsjurist kommer arbetet också inkludera att bidra till utveckling och effektivare hantering av upphandlingar och avtal inom organisationen.

Som Upphandlingsjurist kommer du att ingå i ett team med avtalscontroller, finansiell controller och förvaltningsjurist. Du kommer på sikt att vara enhetens koordinator inom upphandlingsområdet. Arbetet innebär en nära dialog med organisationens chefer och medarbetare för att stödja dem med strategier, rådgivning och kvalitetssäkring i deras upphandlingsarbete. Arbetsuppgifterna inkluderar att leda och genomföra större komplexa upphandlingar och inköp av tjänster, IT-system och varor samt hantera avtalsfrågor och avtalsutformning.

I arbetet ingår även att medverka i kommunikationen med leverantörer och samarbetspartners. Du förväntas att självständigt kunna genomföra komplexa och större upphandlingar, bereda upphandlingsdokument och bistå i upprättandet av avtal. I arbetet ingår också olika utvecklingsprojekt och utbildningsinsatser som kan variera över tid.

Vi söker dig som:

  • har masterexamen med juridisk inriktning
  • har minst 3 års erfarenhet av att arbeta med upphandling och avtal
  • har tidigare erfarenhet av arbete som Upphandlingsjurist
  • har erfarenhet av självständigt genomföra komplexa upphandlingar och hantera avtalsfrågor i enlighet med LOU
  • har god kunskap av att arbeta i elektroniska upphandlingsverktyg
  • har erfarenhet av att genomföra internationella upphandlingar
  • kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från arbete inom offentlig sektor
  • erfarenhet av arbete med upphandlingsverktyget Tendsign
  • erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö

Som person är du lyhörd, pedagogisk och skapar goda arbetsrelationer för att nå resultat. Du är trygg i att ta ansvar, att både arbeta självständigt och i team/projektgrupp. Du tycker det är roligt att ge stöd till verksamhetens chefer och medarbetare. Du är strukturerad och har ett konsultativt förhållningssätt, är drivande och pro-aktiv och är uppdaterad på förändringar som sker inom upphandlingsområdet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av tf. enhetschef Maria Helmeborn. Fackliga ombud är Marcus Forslund (Saco-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är förvaltningsjurist.

Välkommen med din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-09-23, Märk ansökan med dnr. 09121/2020 som också anges i mailets ämnesrad. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande.