Vi söker en vikarierande administratör till enheten för stipendier och projektstöd

 

Svenska institutet arbetar med att skapa samarbeten och erfarenhetsutbyten mellan människor och organisationer. Med utgångspunkt i svenska erfarenheter, kompetenser och värderingar skapar vi nätverk och långsiktiga relationer med talanger, opinionsbildare och beslutsfattare världen över.

Enheten för stipendier och projektstöd hanterar olika former av finansiellt stöd, både till Sveriges närområden och till utvecklingsländer globalt. Vissa projektstöd vänder sig till svenska och utländska parter som samarbetar för att bygga upp kunskap och skapa förutsättningar för opinionsbildning och policyskapande. Andra stöd ges i form av stipendier till enskilda för att utveckla kompetens, ledarskapsförmåga och förändringskapacitet. Nu söker vi en vikarie som kan ge administrativt stöd till projektverksamheten på enheten.

Du kommer i huvudsak att arbeta med programmen Projektinitiering och Tredjelandssamverkan som riktar sig till Östersjöregionen samt programmet Creative Force som ger stöd till samarbetsprojekt mellan svenska och utländska organisationer i vissa länder i Afrika, Mellanöstern och östra Europa.

Som administratör kommer du att arbeta nära två olika arbetsgrupper. I arbetsuppgifterna ingår att stödja handläggarna i olika administrativa frågor. Du kommer bland annat att kontrollera att inkomna ansökningar är korrekta och innehåller begärda bilagor, samt kontinuerligt följa upp pågående ärenden. Du kommer också att skicka ut beslut och avtal, löpande hantera utbetalningar och ha ansvar för uppföljning av beslutade medel för projektstöden. I dina arbetsuppgifter ingår också att besvara frågor och marknadsföra programmen i sociala medier.

Tjänsten kräver god kommunikativ förmåga och det är viktigt att du tycker om att samarbeta och ge service till andra. Utöver det behöver du vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning, inom exempelvis globala studier
  • har minst ett års erfarenhet av att arbeta som administratör
  • har erfarenhet av ekonomihantering
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift
  • är en van IT-användare med goda kunskaper i Excel, Microsoft Windows och Microsoft Office.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet
  • har erfarenhet av att arbeta med sociala medier
  • har erfarenhet av att ge service på svenska och engelska i tal och skrift

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Anställningen är ett vikariat tom 2021-11-31. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning inom myndigheten är administratör.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Åsa Lundmark. Fackliga ombud är Markus Forslund för SACO-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00 efter den 17/8.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-08-27. Märk ansökan med dnr. 09108/2020, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.