Vi söker en vikarierande administratör till enheten för stipendier och projektstöd

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 24106/2019. Denna information anslogs 2020-02-26.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 9, 121 21 Johanneshov. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Svenska institutets (SI) avdelning för internationella relationer har till uppgift att möjliggöra samarbeten, kunskapsuppbyggnad och erfarenhetsutbyte med SI:s målgrupper. Med utgångspunkt i svenska erfarenheter, kompetenser och värderingar bygger vi varaktiga relationer och aktiva nätverk med talanger, opinionsbildare och beslutsfattare världen över.

Enheten för stipendier och projektstöd främjar samverkan mellan aktörer, såväl i Sveriges närområden som i omvärlden, genom att förmedla stöd i olika former. Stipendieverksamheten ska bidra till en kvalificerad kompetensförsörjning i Sveriges närområde och i utvecklingsländer samt stärka individerna som potentiella ledare och förändringsaktörer och skapa långsiktiga relationer dem emellan och till Sverige.

Som administratör i stipendiegruppen arbetar du med SI-stipendieprogram i nära samarbete med ansvarig handläggare och övriga kollegor i stipendiegruppen. Arbetet innebär att administrativt förbereda, genomföra och följa upp stipendieverksamheten från utlysning till beredning av ansökningar och beslut. Efter att stipendierna är tilldelade hanterar du utbetalningar och dokumenterar händelser som rör stipendiater i vårt ärendehanteringssystem. Du besvarar frågor och kommunicerar på engelska med stipendiaterna via epost, telefon och sociala medier. Kontakter med svenska lärosäten och andra samarbetsparter ingår också i uppgifterna. Tjänsten kräver god kommunikativ färdighet och samarbetsförmåga.

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning på fil.kand. nivå inom exempelvis samhällvetarområdet eller motsvarande erfarenhet
  • har erfarenhet av att arbeta som administratör
  • har erfarenhet av ekonomihantering
  • har goda kunskaper i Excel, Microsoft Windows och Microsoft Office
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av internationellt samarbete
  • har erfarenhet av arbete i statlig sektor
  • har erfarenhet av digitalisering av administrativa processer

Som person är du driven, kommunikativ och tycker om att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning (vikariat) t.o.m. 2021-03-02 med tillträde 2020-03-02 eller enligt överenskommelse. Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Åsa Lundmark. Fackliga ombud är Markus Forslund (SACO-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-01-13. Märk ansökan med dnr. 24106/2019 som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, BOX 9, 12121 Johanneshov. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.