Vi söker en vikarierande handläggare med ansvar för stipendieprogrammet SGP

Beslut om anställning
Svenska institutet har tagit beslut om anställning i dnr. 24105/2019. Denna information anslogs 2020-02-13.

Överklagande av beslut
Den som vill överklaga ovanstående beslut ska skriva till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 Stockholm. Tala om vilken ändring i beslutet du vill ha och skälen för detta. Svenska institutet måste ha fått ditt överklagande inom tre veckor från den dag då informationen om beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Svenska institutets avdelning för internationella relationer har till uppgift att möjliggöra samarbeten, kunskapsuppbyggnad och erfarenhetsutbyte med SI:s målgrupper. Med utgångspunkt i svenska erfarenheter, kompetenser och värderingar bygger vi varaktiga relationer och aktiva nätverk med talanger, opinionsbildare och beslutsfattare världen över.

Enheten för stipendier och projektstöd främjar samverkan mellan aktörer, såväl i Sveriges närområden som i omvärlden, genom att förmedla stöd i olika former. Stipendieverksamheten ska bidra till en kvalificerad kompetensförsörjning i Sveriges närområde och i utvecklingsländer samt stärka individerna som potentiella ledare och förändringsaktörer och skapa långsiktiga relationer dem emellan och till Sverige. I Stipendiegruppen ingår du i ett team på sex personer.

Dina uppgifter är att ansvara för stipendieprogrammet Swedish Institute Scholarships for Global Professionals, SGP, som är SI:s mest omfattande stipendieprogram med en budget på ca 140 miljoner. Programmet erbjuder stipendier för studier på masternivå i Sverige för utvalda utvecklingsländer och varje år studerar ca 500 stipendiater på svenska lärosäten genom programmet. Som handläggare arbetar du med att genomföra utlysning, bedöma, föreslå stipendiater för beviljande samt följa upp och utveckla programmet i linje med den strategi som styr finansieringen. I uppgifterna ingår även att företräda verksamheten externt i olika sammanhang, både på svenska och engelska. Som handläggare förväntas du delta aktivt i omvärldsbevakning och analys av för verksamhetens betydelsefulla områden.

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning på fil.kand. nivå inom exempelvis globala studier, utvecklingssamarbete eller internationella utvecklingsfrågor eller motsvarande erfarenhet
  • har dokumenterad erfarenhet av handläggning med budgetansvar
  • har dokumenterad kunskap om, och erfarenhet av utvecklingssamarbete inom högre utbildning
  • har erfarenhet av internationellt samarbete
  • har goda kunskaper i Excel, Microsoft Windows och Microsoft Office
  • kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet

Som person är du driven, kommunikativ och har god samarbetsförmåga samtidigt som du tycker om att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning (vikariat) t.o.m. 2021-03-31 med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Åsa Lundmark. Fackliga ombud är Markus Forslund (SACO-S) och Katharina Holmén (ST). Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2020-01-13. Märk ansökan med dnr. 24105/2019, som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, BOX 9, 121 21 Johanneshov. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.