Turné i Turkiet för att marknadsföra studier i Sverige

22 – 25 oktober besöker Svenska institutet tillsammans med sju svenska universitet och högskolor fyra turkiska universitet för att informera om svenska utbildningar på masternivå och de möjligheter som finns för internationella studenter i Sverige.

Generalkonsulatet i Istanbul har varit drivande i satsningen och deltar gör Chalmers, Högskolan i Jönköping, KTH, Stockholm universitet, Lunds universitet, Linnéuniversitetet, Handelshögskolan i Stockholm och SI.

På tisdagen besöktes Özyeğin-universitetet utanför Istanbul. Adam Sarac som arbetar på Svenska institutet med att marknadsföra Sverige som studienation berättar:

– Özyeğin är ett ungt universitet som storsatsar på innovationskraft och jämlikhet så det kändes som att vi var på rätt plats.Vi fick ställa upp våra bord mitt på campus och studenterna kom hela dagen, ibland i stora grupper, för att få prata med oss och lärosätena.

Swedish Universities Roadshow Istanbul

22 oktober, Yeditepe University
23 oktober, Özyeğin University
24 oktober,  Sabanci University
25 oktober, Koç University

På webbplatsen Study in Sweden finns praktisk information om studier och liv i Sverige, blogginlägg från internationella studenter, länkar till lärosäten, tips om stipendier och mycket mer.