SI:s generaldirektör blir generalkonsul i New York

SI:s generaldirektör Annika Rembe har idag utsetts av regeringen till ny generalkonsul i New York. Hon tillträder den 1 oktober.

Rekryteringsprocessen av en ny GD för Svenska institutet är igång.

– Jag har fått ett fantastiskt uppdrag att företräda Sverige och vidareutveckla Sveriges närvaro i New York och nordöstra USA. Det är viktiga platser för Sverige att synas på, säger Annika Rembe.

– Mina år på Svenska institutet har varit oerhört lärorika. Myndighetens uppdrag – att främja mellanfolkliga relationer – är kanske mer aktuellt nu än någonsin. Insikten om hur viktigt det är att bygga långsiktiga relationer för att öka förtroendet och intresset för Sverige utomlands, är en erfarenhet jag tar med mig in i mitt nya uppdrag, avslutar Annika Rembe.

Länk till UD:s pressmeddelande