Skolelever antog utmaning under klimatmötet COP25 i Madrid.

Sveriges Ambassad i Madrid har under FN:s klimatkonferens COP25 i Madrid, 2-13 december utmanat elever och lärare på Skandinaviska Skolan och IES Camilo José Cela att leva hållbart under sju dagar. Utmaningen är en del av SI:s koncept 7 Day Challenge EAT, MOVE LIVE som inspirerat människor runt om i världen att leva klimatsmart en vecka.

Eleverna deltog i utmaningen och publicerade sina hållbarhetsaktiviteter dagligen på ambassadens Instagramkonto @swedeninspain med hashtaggarna #7daychallenge och #SueciaActuando för att inspirera högstadie- och gymnasieelever och andra att öka sitt klimatengagemang.

Utmaningen startade med Skandinaviska Skolan i Madrid @aescandinavo 2-8 december och avslutas med högstadieskolan IES Camilo Jose Cela i Madrid, 9-15 december. IES Camilo Jose Cela samarbetar under läsåret 2019/2020 med svenska ambassaden i Madrid och Raoul Wallenberg Akademien i SI:s Kubprogram.

Eleverna från båda skolorna bjöds även in till en stimulerande klimatdebatt med EU-parlamentarikerna Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren, som var på plats i Madrid på COP25 och på Skandinaviska Skolan.