Svenska institutet söker en kommunikatör med erfarenhet av projektledning och digital tjänsteutveckling

SI söker nu en erfaren kommunikatör till rollen som ansvarig för de webbplatser som riktar sig till ambassader, konsulat och andra organisationer som arbetar med att kommunicera Sverige.

Enheten för global kommunikation ansvarar för kommunikation om Sverige till globala målgrupper – digitalt, i tryckt form och genom andra kanaler. En del i uppdraget är samarbete med och stöd till ambassader och konsulat i deras arbete för att föra dialog och stärka Sveriges förtroende i andra länder. Samarbetet sker bland annat genom webbplatserna Sharing Sweden och Image Bank Sweden som tillhandahåller kommunikationsmaterial såsom utställningar, trycksaker, bilder och liknande. SI ger också ekonomiskt och personellt stöd i olika typer av evenemang som genomförs med hjälp av SI:s material.

Arbetsuppgifter

Svenska institutet (SI) söker nu en erfaren kommunikatör till rollen som ansvarig för de webbplatser som riktar sig till ambassader, konsulat och andra organisationer som arbetar med att kommunicera Sverige. Rollen är delvis ny och uppgiften för dig blir att driva utvecklingen av SI:s samlade erbjudande och av de tjänster/webbplatser som tillhandahåller erbjudandet. Detta med syfte att ge ett så effektivt och relevant stöd som möjligt till ambassader och konsulat. Du kommer också att arbeta med utvecklingsfrågor som rör det personliga stöd och den distribution som sker i relation till webbplatsernas erbjudande. Du ansvarar för verksamhetsplanering, budget och uppföljning för verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren kommunikatör med utvecklingsfokus. Du brinner för kommunikation som verkligen når fram och du har god förståelse för såväl skriftlig, som muntlig, som visuell kommunikation. Du är van vid att skapa tydliga målsättningar som utgångspunkten för ditt arbete. Du arbetar datadrivet och med målgruppsfokus. Du har en stark drivkraft och förmåga att förbättra verksamhet genom digitala lösningar. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och du är bekväm i att ta ledningen för det arbete som ska åstadkommas. Du kommer att ha många interna och externa kontakter och samarbeten. Det är därför av högsta vikt att du är lyhörd och har god förmåga att presentera ditt arbete, representera myndigheten och samarbeta. Samtidigt behöver du ha god integritet och tydligt målfokus för att kunna prioritera bland önskemål och hitta bästa vägen framåt.

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning eller motsvarande, samt minst fem års arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av kommunikationsstrategiskt arbete
 • dokumenterat goda resultat i en roll som projektledare eller teamledare
 • erfarenhet av digital tjänsteutveckling och av att arbeta datadrivet
 • gedigen erfarenhet av att arbeta i ett CMS, till exempel WordPress, samt
 • är en utmärkt skribent och presentatör på svenska och engelska

För att utföra ett gott arbete i rollen behöver du vara:

 • Lugn och förtroendeingivande
 • Lyhörd och intresserad av samarbete med andra
 • Strukturerad och tydlig
 • Både självständig och inkluderande

Meriterande kunskaper:

 • Erfarenhet av att arbeta med internationella målgrupper.

Anställningen är en tills vidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning. Din tjänstebenämning inom myndigheten är kommunikatör.
Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Jenny Ljung. Fackliga ombud är Markus Forslund för Saco-S och Katharina Holmén för ST. Samtliga nås på telefon 08-453 78 00.

Skicka din ansökan till rekrytering@si.se senast 2018-09-25. Märk ansökan med dnr, 25262/2018 som också anges i mailets ämnesrad. Alternativt skickar du din ansökan till Svenska institutet, Box 7434, 103 91 STOCKHOLM. Skicka endast personligt brev och CV. Övrig dokumentation begärs in vid behov.