Sweden – a country less ordinary: en ny bok om Sverige

Sweden – a country less ordinary är en bildrik bok på 100 sidor som ger en glimt av Sverige genom att belysa några av de fakta, berättelser och milstolpar som format Sverige.
Bild på omslaget med ett flygfoto av renar

Sweden – a country less ordinary är en bok från Svenska institutet. Den beskriver ett land som drivs av innovation och visar vägen när det gäller jämlikhet och hållbarhet. Boken är en perfekt introduktion för ickesvenskar som vill lära känna Sverige.

Berättelser om innovation

Sverige drivs av innovation. Vår resa från jordbrukssamhälle till modernt land i framkant gick i raketfart, och sedan dess har vi också gått på föräldraledighet, börjat strömma musik och dissat kontanter.

Sweden – a country less ordinary berättar om ett mångfacetterat och kanske motsägelsefullt land, där företag blomstrar och välfärdssystemet finansieras av skatter. Där jämställdhet har gjort stora framsteg – med betald pappaledighet som ett exempel – samtidigt som det är ett land där det dröjde till 1921 innan kvinnor fick rösta för första gången. Det är också ett land som kämpar med en relativt hög energiförbrukning samtidigt som det ligger i framkant för hållbar utveckling.

Tecknad karta över Sverige med städer och vad som utmärker regionen.
Sweden from north to south. This is what characterizes the different regions.

Boken består av 12 kapitel som täcker allt från den svenska samhällsmodellen och hållbarhet till mat och traditioner. Bilder, infografik och tidslinjer förtydligar och ger liv till berättelsen om Sverige.

Uppslag från boken med fakta om Sverige.
Sweden – key facts and figures.

Här hittar du boken

Sweden – a country less ordinary distribueras genom svenska ambassader och konsulat, men finns också tillgänglig genom svenska bokhandlar.

Den första utgåvan av är på engelska, men fler översättningar kommer. Först en svensk version som riktar sig till internationella studenter som studerar svenska som andra språk. Sedan följer översättningar till ryska, arabiska och andra, ännu icke fastslagna språk.

Bläddra i boken här.