Unga kvinnliga entreprenörer på plats i Stockholm för ledarskapsutbildning

Denna vecka är de 28 deltagarna i Svenska institutets ledarskapsprogram för lovande unga kvinnliga entreprenörer verksamma i Mellanöstern och Nordafrika på plats i Stockholm för programmets avslutande del.

Entreprenörerna är utvalda i hård konkurrens från över 600 sökande. För sex månader sedan besökte de Stockholm för första gången och nu är det tillbaka för ytterligare enn intensiv vecka av föreläsningar, workshops, företagsbesök och coachning.

Bland deltagarna finns bland andra Amira El Gharib som startat barnvakts- och läxhjälpsförmedlingen Orcas som skapar nya arbetstillfällen för unga egyptier och Nour Atrissi, grundare av Teens who Code som utbildar Libanons nästa generation programmerare.

Ledarskapsprogrammet heter She-Entrepreneurs och stärker deltagarna som ledare och entreprenörer och ger dem möjlighet att vidareutveckla det egna affärsinitiativet med fokus på såväl finansiell som social och miljömässig hållbarhet. Programmet bidrar även till att skapa ett aktivt nätverk för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan unga kvinnliga entreprenörer som strävar efter samhällsförändring.