Unik designutställning på Svenska institutet i Paris invigdes av generaldirektör Madeleine Sjöstedt

Den 7 september deltog generaldirektör Madeleine Sjöstedt i invigningen av Swedish Design Moves Paris, en ny utställning med fokus på svensk modern design.

Utställningens huvuddel bär namnet Hem x 6. Namnet syftar på institutets sex gästlägenheter, som till vardags erbjuder ett uppskattat tillfälligt hem för svenska kulturarbetare, konstnärer och forskare. Nu har lägenheterna renoverats och inretts av några av Sveriges främsta inredningsarkitekter och designers.

– Svenska institutet i Paris är ett unikt skyltfönster för Sverige, i en av världens mest kulturintresserade städer, säger Madeleine Sjöstedt. Hem x 6 är ett enastående exempel på vad svensk modern design och formgivning har att erbjuda. Utställningen ger en möjlighet att visa den kreativitet och innovationskraft som finns i Sverige.

Gästlägenheterna har visats för ett 70-tal franska journalister och det mediala genomslaget har varit mycket stort. Under söndagen visades lägenheterna för första gången för allmänheten. Redan vid öppning väntade besökare vid entrén och visningarna var fullbokade under hela dagen.