Öppnar för ansökningar 10 februari

Översikt

Svenska institutets stipendier för Västra Balkan och Turkiet gäller heltidsstudier på masternivå vid svenska lärosäten som inleds under höstterminen. Stipendierna tillhandhålls av SI-stipendier för Västra Balkan och Svensk-turkiska stipendieprogrammet och är finansierade av Utrikesdepartementet.

Som sökande måste du ha medborgarskap i ett land i Västra Balkan eller Turkiet och ha dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet och ledarskapserfarenhet. Erfarenhet från civilsamhället kommer att prioriteras. Det är också viktigt att du har en tydlig idé om hur planerade studier i Sverige kan bidra till utvecklingen i ditt hemland.

Stipendieansökningsperioden är 4-14 februari 2019 för masterprogram som börjar under höstterminen 2019. Vi kommer erbjuda cirka 16 heltäckande stipendier till avgiftsskyldiga sökande från Västra Balkan och Turkiet.

Läs mer om behörighetskriterier och ansökningsprocessen för SI-stipendier för Västra Balkan och Turkiet på engelska

Glöm inte att innan du kan söka SI stipendier, måste du först skicka in din ansökan för utbildning till universityadmissions.se mellan 16 oktober 2018 och 15 januari 2019. Frågor gällande antagning besvaras av University Admissions.

Vi erbjuder också medborgare i Turkiet stipendier för doktorandstudier och gästforskning under maximalt 6, 9 eller 12 månader i Sverige inom Svensk-turkiska stipendieprogrammet.