Young Leaders Visitors Programme (YLVP)

Young Leaders Visitors Programme (YLVP) är ett interkulturellt ledarskapsprogram som syftar till att skapa en plattform för dialog och kunskapsutbyte mellan unga ledare i Sverige och i Mellanöstern och Nordafrika (MENA).

Programmet erbjuder deltagarna ny kunskap, vidgade nätverk och innovativa verktyg för att stärka dem i deras arbete för mänskliga rättigheter och demokratisk samhällsutveckling. Deltagarna är visionärer med möjlighet att göra skillnad både globalt och lokalt. Genom programmet blir de medlemmar i ett aktivt nätverk som främjar kreativitet och gynnar såväl personlig som professionell utveckling. YLVP startade 2008 och programmets alumnnätverk består i dag av över 200 unga ledare.

Vem kan ansöka?

YLVP vänder sig till ledare i åldern 22 till 32 år i Algeriet, Egypten, Irak, Jemen, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Palestina*, Syrien, Tunisien och Sverige som aktivt arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter inom  samhälle, media, politik och kultur: projektledare,  journalister, bloggare, aktivister, ungdomsledare, jurister, kulturarbetare och tjänstemän. Deltagare ska ha goda kunskaper i engelska, såväl skriftlig som talad.

*Sökande med palestinskt ID, inklusive Jerusalem-ID

För mer information om programmet och ansökningsprocessen, besök YLVP in English at si.se.

Kontaktpersoner på SI

YLVP i sociala medier